Email: info@calypsotours.info
Telefon: +381 11 2688057
Mobilni: +381 63 1177-810
Radno vreme:
Pon.-Pet.:10h-14h
Dežurni tel. od 14h-19h:+381 63 1177-810

Leto u Toskani

LETO U TOSKANI

- LUKA, MONTEKATINI, PIZA, VIAREGGIO, CINQUE TERRE I FIRENCA-

Autobusom 6 dana 3 noći

Putovanje Leto u Toskani pruža Vam mogućnost da uživate u jednoj od najlepših regija Italije. Na početku putovanja obilazimo Luku, romantični grad opasan zidinama sa kojih se pruža predivan pogled na staro gradsko jezgro. Odmaramo se u banjskom gradu Montekatini Terme, obilazimo Pizu i jedno od najlepših letovališta na toskanskoj rivijeri – Viareggio, koje je poznato po dugim peščanim plažama. Na celodnevnom izletu Cinque terre obilazimo pet živopisnih sela, koji se nalaze pod zaštitom UNESCO-a. Na kraju putovanja obilazimo Firencu, najsjajniji biser Toskane.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: BEOGRAD
Polazak iz Beograda oko 18h (tačno mesto i vreme polaska biće poznato dva dana pred putovanje). Vožnja preko Hrvatske, Slovenije , Italije sa usputnim pauzama za odmor I prelazak državnih granica...
2.dan: LUKA – MONTEKATINI TERME
Dolazak u Luku u prepodnevnim satima. Po dolasku šetnja ulicama jednog od najlepših toskanskih gradova I upoznavanje starog gradskog jezgra, koji čuva Katedralu Sv.Martina, Trg Amfiteatro, rodnu kuću poznatog italijanskog kompozitora Djakoma Pučinija... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Montekatiniju. Smeštaj u hotel u popodnevnim satima. Slobodno vreme za šetnju i uživanje u Montekatiniju, jednoj od najlepših banja Italije. Noćenje.
3.dan: MONTEKATINI – PIZA I LETOVALIŠTE VIAREGGIO (FAKULTATIVNO) – MONTEKATINI
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Montekatiniju ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Pizu i letovalište Viareggio. Po dolasku u Pizu obilazak Piazze dei Miracoli: Katedrala, Krstionica, Campo Santo, Krivi toranj – zvonik Katedrale... Slobodno vreme za individualne aktivnosti sve do polaska prema letovalištu Viareggo. Po dolasku slobodno vreme za kupanje I uživanje u jednom od najlepših letovališta toskanske rivijere. U dogovoreno vreme okupljanje I polazak prema Montekatiniju. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
4.dan: MONTEKATINI – CINQUE TERRE ( FAKULTATIVNO) – MONTEKATINI
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Montekatiniju ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet – Cinque terre, koje se nalaze na području Ligurije sa pogledom na Ligurijsko more izmedju Punta Montereno i Punta Mesco i obuhvataju pet živopisnih sela ꓽ Monterosso al mare, Vernazza, Corniglia, Manarola i Riomaggiore. Dolazeći iz La Spezie prvo selo koje srećemo je Riommaggore, smešteno u uskoj dolini potoka Rivus Maior, karakterišu ga kuće u pastelnoj boji koje se penju ka zamku. Drugo selo je Manarola, najslikovitije je od svih pet i predstavlja pravi dragulj čitave obale. Potom sledi Corniglia, jedino selo koje nije u kontaktu sa morem, uzdiže se na steni sa koje se pruža predivan pogled. Vernazza je smeštena izmedju strmih, kamenitih litica i odlikuje se mnoštvom raznobojnih kuća. Najlepši pogled pruža se sa utvrdjenja Doria, koje datira iz 15.veka i stanovnicima je služilo kao osmatračnica. Monterosso krase vinogradi, drveća maslina i limuna, tako da je poznato po proizvodnji vina i maslinovog ulja. Odlazak autobusom do luke La Specija odakle se vozom obilaze svih pet sela. Putnici dobijaju karte za voz, obilazak i slobodno vreme u svakom selu je individualno. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Montekatiniju. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.
5.dan: MONTEKATINI – FIRENCA (FAKULTATIVNO)
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Montekatiniju ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet u Firencu, glavni grad regije Toskana i provincije Firenca, smešten na obali reke Arno. Za Italijane, ali i za čitav zapadni svet Firenca ima ogroman istorijski, kulturni, obrazovni i umetnički značaj. Ovaj grad nazivaju kolevkom renesanse. U njemu su živeli i stvarali mnogi umetnici 15. i 16. veka: Bruneleski, Botičeli, Rafael, Leonardo, Mikelandjelo... U dogovoreno vreme polazak autobusom prema Firenci. Na ulasku u Firencu, putnici prelaze na tramvaj, koji ih vozi do centra grada (vožnja tramvajem traje oko 20min, povratna karta za tramvaj je uključena u cenu izleta). Po dolasku u centar grada, razgledanje u pratnji lokalnog vodiča: Piazza Santa Maria Novella, Crkva San Lorenzo, Kapele Mediči, Katedrala Santa Maria del Fiore, Bruneleskijeva kupola, Djotov zvonik, Krstionica, Piazza Sinjoria, Galerija Uffici, Ponte Vecchio... Nakon obilaska slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje u centru grada, vožnja tramvajem do izlaska iz Firence, gde će putnike sačekati autobus. Povratak u Montecatini po putnike, koji se nisu opredelili za fakultativni izlet i polazak prema Srbiji. Vožnja preko Slovenije, Hrvatske, Srbije sa usputnim pauzama za odmor i prelazak državnih granica...
6.dan: BEOGRAD
Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima (satnica dolaska u Beograd zavisi od zadrzavanja na graničnim prelazima i gužve na putevima). Kraj putovanja.

PROGRAM PUTOVANJA

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

SPECIJALNA PONUDA

JUL - LETO HOTEL 
28.07.-02.08.2020. 3* 139€ 129€ 
AVGUST - LETO HOTEL  25.08.-30.08.2020. 3* 139€ 129€ 
HOTEL DA VINCI 4*- NA UPIT

PRODAJA PO SPECIJALNOJ PONUDI DO DATUMA OZNAČENOG U TABELI

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu,
 • smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu sa 3* u Montekatiniju.
 • smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),
 • obilazak gradova prema programu putovanja,
 • usluge vodiča – pratioca tokom putovanja,
 • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:
  • deca (od 6 mes -18.god.) – 538 rsd;
  • odrasli (od 18-70.god.) – 768 rsd;
  • stariji od 70. god. - 1613 rsd;
 • Fakultativne izlete
  • Firenca - 25€
  • Piza I letovalište Viareggio - 30€
  • Cinqe terre - 35€ (cena obuhvata prevoz autobusom, kartu za voz I usluge vodiča-pratioca grupe)
 • Obeveznu boravišnu taksu u Montekatiniju - plaća se na recepciji hotela – 1,50€ po osobi po danu za hotel 3*
 • individualne troškove putnika

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate
 • ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
 • gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja
 • čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate (rate dospevaju svakog 10. i 25. u mesecu). Čekovi se deponuju 7 dana pre početka putovanja.
 • platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro 
 • na rate platnim karticama Banke Intesa: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 50% od ukupne cene aranžmana, ostatak na 4 rate (Važi samo za uplate u poslovnici Calypso Tours)
 • cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni

POPUSTI I DOPLATE

 • doplata za jednokrevetnu sobu u hotelu 3*- 40€
 • doplata za jednokrevetnu sobu u hotelu 4*- NA UPIT
 • doplata za dodatno sedište i umanjenje za sopstveni prevoz - NA UPIT
 • doplata za polazak iz Novog Sada 10 € / minimum 4 putnika za transfer

SMEŠTAJ U OPISANIM HOTELIMA (ukoliko u njima nema mesta, putnici će biti smešteni u drugom hotelu iste kategorije i kvaliteta):
Hotel Delizia 3* - //www.hoteldeliziagenovese.it/  ; Hotel Delizia je smešten u neposrednoj blizini glavnog trga Montekatiniji i Banjskog parka sa lekovitim izvorima. Broj smeštajnih jedinica je 24. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
Hotel Concordia 3* - //www.albergohotelconcordia.com/  ;Hotel Concordia se nalazi pokraj Banjskog parka sa lekovitim izvorima u mirnom delu Montekatinija. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.
Hotel Da Vinči 4* - //www.davincihotel.it/en/ 

NAPOMENE:

 • U SKLADU SA ODREDBAMA ZAKONA O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA GARANCIJU PUTOVANJA NACIONALNE ASOCIJACIJE TURISTIČKIH AGENCIJA PU "YUTA", BEOGRAD, PO UGOVORU O GARANCIJI PUTOVANJA BROJ 0143/2020 OD 10.01.2020.GOD., POLISA OSIGURANJA BROJ 300068063 OD 01.01.2020. GODINE AKCIONARSKOG DRUŠTVA ZA OSIGURANJE „DDOR NOVI SAD" U VISINI 250.000 € ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA
 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Calypso Tours International.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Italije. Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo , tople i hladne napitke.
 • Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 40 putnika da bi se isti realizovali.
 • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Calypso Tours International ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
 • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
 • Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU I za ulazak u Republiku Tursku pasoš treba da važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 55. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - "tax free", pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Raspored sedenja u autobusu odredjuje organizator putovanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli organizator putovanja i naknadne izmene nisu moguće. Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima... Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima.
 • Ulaz i izlaz putnika je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa. Ulaz i izlaz putnika na teritoriji Beograda i ostalih mesta prema programu putovanja odredjuje organizator putovanja u skladu sa zakonskim propisima. Putnik je u obavezi da to ispoštuje, bez prava žalbe.
 • Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja agencije Calypso Tours International.

Cenovnik br 2 od 31.01.2020. Šifra IT – Toskana 2

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja T.A.Calypso Tours International Licenca OTP 73/2020 kategorija licence A 25.od 31.01.2020.

Logo (2)

logo