Email: info@calypsotours.info
Telefon: +381 11 2688057
Mobilni: +381 63 1177-810
Radno vreme:
Pon.-Pet.:10h-14h
Dežurni tel. od 14h-19h:+381 63 1177-810

Juzna Amerika

Argentina
Argentina je veoma raznolika zemlja. Raznolikost se ogleda u tropskim šumama na severu, u provinciji Las Pampas gde žive gaučosi se nalaze čuvene stepe I tzv. Estancije ili lokalne hasijende, a sam jug zemlje se naziva i „kraj sveta" – Ognjena zemlja sa svojim fascinantnim glečerima I nacionalnim parkovima. Uvek živ grad Buenos Aires, rodno mesto tanga, sa tipičnom francuskom arhitekturom očarava svakog posetioca. Sa susednim Brazilom povezana je čuvenim Iguasu vodopadima koji predstavljaju i prirodnu granicu između ove dve zemlje.

Brazil
Brazil je peta po veličini zemlja na svetu i najveća u Južnoj Americi, poznata i kao zemlja sambe i kafe. Više od 200 miliona stanovnika predstavljaju mešavinu indijanskih plemena, portugalskih kolonizatora, potomaka afričkih robova i drugih migranata koji su došli iz raznih krajeva u moderno doba. Brazil spaja tropske šume mnostvo sunčanih plaža. Čuveni Rio de Ženeiro, ogromna Amazon reka, velelepni Iguasu vodopadi, fudbal, muzika su jedni od glavnih razloga posete ovoj zemlji.

Patagonija
Beskrajno prostanstvo Patagonije oduvek je privlačilo mnoge istraživače i putnike. Izuzetna raznolikost prirode ove zemlje posebno dolazi do izražaja u visokim Andima, Atlantskom okeanu koji zapljuskuje Patagoniju gde živi raznovrsni životinjski svet. Kitovi, pingvini, morski lavovi i slonovi tokom argentinskog proleća ovde brinu o svom potomstvu. Patagonija je bila naseljena još u antičko doba čemu svedoče nalazišta fosila koji se u takvoj raznovrsnosti i količini ne mogu naći nigde drugde. Neobuzdanu moć prirode možemo doživeti širom Zemlje ali nigde nije tako izražena kao na Perito Moreno glečeru koji se nalazi na samom rubu Ognjene zemlje, gde se kontinent nastavlja na Antarktik, sa druge strane Drejkovog prolaza. Dozvolite da vam Patagonija otkrije čari nedirnute, čiste prirode koju u savremenom društvu retko imamo priliku da vidimo.

Peru
Peru je jednostavno drugačiji! Njegove tajne možete razotkriti samo kada ga obiđete i doživite. Bogato nasleđe predkolumbijskih civilizacija, Inka carstva i kolonijalnog perioda je kao magnet koji nas vuče ovoj andskoj zemlji. Misteriozne Naska linije, Arekipa i čuvena mumija Huanita, Kolka kanjon i kondorov let, samo su neki od razloga za posetu Peruu. Najviše jezero na svetu Titikaka odakle je nastalo Inka carstvo sada je nastanjeno različitim narodima na svojim ostvrcima. Kusko, nekadašnji glavni grad Inka imperije, ukrašen je kolonijalnim zgradama izgrađenim na ruševinama moćnih palata i hramova Inka. Visoko u Andima dominira Maču Pikču koji je tako dobro sakriven da ga španski konkvistadori nikada nisu pronašli. Putovanje u Peru je nezaboravno za svakog tragaoca za nesvakidašnjim i drugačijim iskustvom!

Bolivija
Bolivija je pravi biser Latinske Amerike, koju su prvobitno Španci prozvali Alto Peru, ili kako je starosedeoci nazivaju Altiplano, Bolivija je prepuna prirodnih atrakcija I naseljena je ljubaznim domaćinima. U Boliviji se pre svega mogu izdvojiti najveća polja soli na svetu, Salari Uyuni uz lagune I gejzire na visinama iznad 4000n.v., zatim kolonijalni gradovi sa svojom bogatom folklornom tradicijom Sucre I Potosi, kao i Kočabamba kao grad cveća, a postoje I nacionalni parkovi, izmedju ostalog prašumska oblast Rurenbaque i nacionalni park Madidi.

 

Logo (2)

logo