fbpx
Skip to main content
info@calypsotours.info   +381 11 2688057   +381 63 1177-810   Pon.-Pet.:10h-14h    dezurni telefon Pon-Ned 10h-19h:+381 63 1177-810
logo
Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli.  
+381 11 2688057  
+381 63 1177-810  
Pon.-Pet.:10h-14h  
 dezurni telefon Pon-Ned 14h-19h:+381 63 1177-810

ISTANBUL – VRATA ORJENTA

6 dana / 3 noćenja / autobusom

Istanbul je grad koji leži na dva kontinenta, spaja istok i zapad, Evropu i Aziju. Ovaj grad je bio prestonica tri velika carstva: Vizantije, Rimskog i Otomanskog carstva. Grad sa bogatom kulturom i istorijiom koja privlači mnoge turiste da obiđu grad koji je uobličila snažna civilizacija: grčke, rimske, vizantijske i otomanske kulture.

Kroz istoriju je nosio različita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj Carigrad i Istanbul. Danas ovaj grad broji više od 13 miliona stanovnika. Istanbulske znamenitosti teško je nabrojati, zato ovaj grad i privlači da mu se uvek iznova vraćate.

„Kada bi ceo svet bio jedna država
Istanbul bi bio njena prestonica“  ( Napoleon Bonaparta)

PROGRAM PUTOVANJA

U SLUČAJU SPAJANJA GRUPA MOGUĆA JE MANJA KOREKCIJA PROGRAMA PUTOVANJA.

1.  DAN sreda / BEOGRAD

Polazak sa Novog Beograda pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće (bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br. 60, skejt park) oko 15h. Vožnja kroz Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti. Noćna vožnja kroz Bugarsku i Tursku.

 2.  DAN četvrtak / ISTANBUL - DŽAMIJA SULEJMANIJA (fakultatino)  

Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje starog jezgra Istanbula autobusom u pratnji stručnog lokalnog vodiča: Zlati rog, Galata most, obilazak modernih kvartova Istanbula – Taksim i Bejolu. Smeštaj u hotel. Fakultativna poseta i obilazak džamije Sulejmanija, druga po veličini džamija u Istanbulu. Ova lepotica Istanbula je delo najpoznatijeg arhitekte iz Osmanskog doba – Mimar Sinana. Sagrađena je po naredbi Sultana Sulejmana Veličanstvenog. Sulejmanija je u narodu ponata pod nazivom džamija koja nikada neće biti srušena. Ovaj naziv svakako naglašava izuzetno jaku strukturu građevine, i ako je ova građevina od izgradnje doživela više od stotinu zemljotresa na njemom zidu se nisu pojavile ni najmanje pukotine.  Prema istoričarima, na izgradnju kompleksa utrošeno je oko 3200 kilograma zlata. U njoj je mauzolej osmanlijskog sultana Sulejmana Veličanstvenog  kao i njegove žene Haseki sultanije, nama poznatije kao Hurem. Nakon obilaska slobodno vreme. Noćenje.

3.  DAN petak / ISTANBUL – UPOZNAJ AZIJU(fakultativno) – TC VENEZIA MEGA OUTLET

Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet Upoznajte Aziju. Izlet počinje odlaskom na vidikovac Čamlidža i prelep pogled na Evropsku stranu Istanbula. Nastavlja se dalje prema Uskudaru, starom Azijskom naselju. Šetnja obalom do Devojačke kule. Fotografisanje jednog od simbola grada i prilika da se čuje mitološka priča vezana za ovaj lokalitet. Zatim sledi odlazak do trga Kadikoy. Slobodno vremene za upoznavanje sa čaršijom i uskim isprepletanim ulicima. Na kraju izleta odalzak do Bagdad ulice, najpoznatije pešačke i trgovačke ulice na ovoj strani grada. Povratak u hotel. Slobodno vreme. U popodnevnim satima planiran je odlazak do TC Venezia mega outlet. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje.

4.  DAN subota / ISTANBUL - KRSTARENJE BOSFOROM I POSETA VASELJENSKOJ PATRIJARŠIJI (fakultativno) – PJER LOTI (fakultativno) 

Doručak. Slobodno vreme ili  fakultativni odlazak u pratnji vodiča u obilazak Vaseljenske Patrijaršije i odlazak na krstarenje Bosforom: Zlati rog, kula Galata, Galata most, džamija Selimija, Dolmabahče palata, Devojačka kula, Ortokojkvart. Povratak u hotel. U popodenevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta koji obuhvata obilazak Ejup džamije (gde se nalazi grob i turbe Mehmed Paše Sokolovića), odlazak na prelepi vidikovac sa žičarom Pjer Loti, odakle se pruža neverovatan pogled na ceo Istanbul. Nakon toga       povratak u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

 5.   DAN nedelja / ISTANBUL – BEOGRAD

Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stavri do 9h. Slobodno vreme ili organizovano pešačko razgledanje najstarijeg – najvećeg kulturno istorijskog jezgra Istanbula u pratnji lokalnog vodiča: Čemberlitaš stub sa obručima iz vizantijskog perioda, Topkapi palata - sedište osmanske imperije, Aja Sofija - nekadašnja najveća crkva sveta , Plava džamija, Rimski hipodrom, Bazilika Cisterna. Obilazak završavamo na Kapali i Misir Čaršiji najvećim i najšarenijim bazarima u Istanbulu. Slobodno vreme za induvidulanu šetnju i obilaske.

 Polazak za Srbiju u popodnevnim satima. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora i radi graničnih formalnosti.

 6.   DAN ponedeljak / BEOGRAD

Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima – zavisno od zadržavanja na graničnim prelazima i uslovima puta. Kraj programa.

TERMIN PUTOVANJA

HOTEL

CENA PO OSOBI

SPECIJALNA PONUDA

 14.02.-19.02.2024.

ORAN 4*

199€

149€

POLAZAK IZ NOVOG SADA 169€

USLOVI PLAĆANJA I OSTALE NAPOMENE:

Plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate. 

USLOVI PLAĆANJA:

  • 40 % PRILIKOM REZERVACIJE, OSTATAK 15 DANA PRED PUT.
  • PLATNE, KREDITNE KARTICE: VISA, MAESTRO, MASTER BANCA INTESA, DINA POŠTANSKE ŠTEDIONICE.
  • 40% AKONTACIJA OSTATAK ČEKOVIMA GRAĐANA NA 3 MESEČNE RATE DATUMIRANI SVAKOG 15-OG U MESECU

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

  • prevoz autobusom turističke klase (visokopodni ili doubledecker, klima, audio/video oprema) na relacijama navedenim u program
  • smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni-švedski sto) u hotelu 3*/4* u 1/2, 1/2+1 standardnim sobama.
  • obilaske prema programu
  • troškove organizacije i vođstva puta
  • usluge stručnog pratioca grupe tokom putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

  • putno osiguranje
  • ulaznice i fakultativne izlete
  • individualne troškove
  • DOPLATA ZA 1/1 SOBU  70%  isključivo na upit

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

Fakultativni izleti (minimum za realizaciju 30 prijavljenih putnika, moguće je realizovati izlete i uz manji broj prijavljenih putnika uz njihovu saglasnost za korekciju cene, deca od 2 - 12 godina ostvaruju popust):

  • Džamija Sulejmanija 10€
  • Pešačko razgledanje najstariijeg dela Istanbula – Aja Sofija, Plava Džamija, Hipodrom 25€ (cena obuhvata slusalice i usluge lokalnog vodiča)/ Topkapi palata - ulaznica za Topkapi se kupuje individualno na licu mesta, BAZILIKA CISTERNA – ulaznica se kupuju induvidualno na licu mesta.
  • Krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljeskoj patrijaršiji 25 € (cena obuhvata slusalice i usluge lokalnog vodiča)
  • Upoznaj Aziju 30€ / deca 25 €
  • Pjer loti 10€
  • TC Venezia 15€

OPIS HOTELA:

  • Hotel Kecik 3*, Laleli - //kecik-hotel.hotel-istanbul.net/en/ Hotel se nalazi u starom delu Istanbula. Sve sobe imaju tus/WC.
  • Hotel Oran 4*, Laleli - //www.oranhotel.com   Hotel Oran se nalazi u centru istorijskog poluostrva, na 1,2 km od Kapali čaršije, 2,3 km od Aja Sofije i na po 2 km od Plave džamije i Cisterna Bazilike. Hotel nudi udobno nameštene sobe sa besplatnim WiFi internetom i doručak na bazi švedskog stola, a udaljen je samo 100 metara od metro i autobuske stanice. Hotel Oran se nalazi u četvrti Laleli, nedaleko od brojnih tradicionalnih restorana i prodavnica. Svaka soba je potpuno klimatizovana i ima udoban prostor za sedenje. Gosti mogu u potpunosti koristiti tradicionalna kupatila, saunu i hamam hotela Oran. Na raspolaganju je i dobro opremljen fitnes centar. Gosti lako mogu stići do drugih delova Istanbula koristeći obližnje stanice javnog prevoza. Aerodrom Ataturk je udaljen 15 km od objekta, dok se Aerodrom Istanbul nalazi na 52 km.

NAPOMENE:  Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu – 1 kofer po osobi. Cena doplate za svaki dodatni kofer 30€.

NAPOMENA ZA HOTEL:

  • Potpisivanjem Ugovora o putovanju stranka prihvata svaki hotel odgovarajuće kategorizacije i opisa navedenog u Programu putovanja.
  • Organizator odmah po zvaničnoj potvrdi rezervacije od strane partnera, obaveštava putnike o nazivu hotela putem sajta.

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

  • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 16:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova.
  • Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici.
  • U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti ležaj mogu biti pomoćni. Dimenzija i izlged pomoćnog ležaja zavise od mogućnosti smeštajnih objekata, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom standardne veličine.
  • Opisi smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata
  • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj...)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

  • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije... Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.

OPŠTE NAPOMENE:

  • Dan pred polazak organizator putovanja šalje obaveštenje sa svim detaljima polaska. Ukoliko ne dobijete poruku obavezno kontaktirajte agenciju radi dobijanja tačnih podataka oko polaska na putovanje.
  • Organizator putovanja nije ovlašćen da proverava valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU pasoš    treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, a za ulazak u Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
  • NE POSTOJI MOGUĆNOST ODABIRA SEDIŠTA Agencija pravi raspored sedenja, uzimajući u obzir starija lica, porodice sa malom decom, trudnice kao i vreme uplate. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu koje mu dodeli agencija. Naknadne izmene nisu moguće. Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima. Putnik je dužan da prihvati sedište koje mu agencija dodeli.
  • Dozvoljeni prtljag jeste 1 kofer čija dimenzija – dužina+širina+visina ne prelazi 158cm i jedna ručna torba. Maksimalna težina prtljaga je 20 kg.
  • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilaska, termina polaska...).
  • Agencija ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize, niti je odgovorna ukoliko pogranične ili imigracione vlasti ne odobre ulazak, tranzit ili dalji boravak putnika. Posledice gubitka ili krađe pasoša tokom putovanja, kao i troškove izdavanja nove putne isprave snosi putnik. U slučaju plaćenog putovanja koje nije realizovano usled neispravnosti putne isprave ili gubitka tokom trajanja programa putovanja, putnik nema pravo na refundaciju i snosi svu odgovornost.
  • Predviđeni raspored privremenog zaustavljanja: zaustavljanje radi usputnih odmora predviđeno je na svakih 3-4 sata vožnje na usputnim stajalištima, a u zavisnosti od raspoloživosti kapaciteta stajališta i uslova na putu agencija određuje mesta za pauzu i dužinu iste. U turističikim autobusima nije moguća upotreba toaleta, putnici mogu u skladu sa programom putovanja na pauzama koje se prave ( u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice) istu iskoristiti za upotrebu toaleta.
  • Putnik svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike, ometa vozača i pratioca u poslu ili ugrožava realizaciju programa putovanja, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca. Agencija zadržava pravo krivičnog gonjenja nesavesnog putnika usled gore navedenih okolnosti.
  • Putnik je dužan da poštuje satnicu određenu od starne predstavnika agencije na putovanju, u suprotnom predstavnik agencije ima pravo da putnika isključi sa putovanja.
  • Dužina trajanja slobodnog vremena za induvidualne aktivnosti tokom putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (dužine trajanja obilaska, termina polaska…).
  • Organizator zadržava pravo da putem PROMOCIJA I LAST MINUTE ponuda proda svoje slobodne kapacitete po cenama koje su drugačije od onih u cenovniku. Stranke koje su uplatile aranžman po cenama objavljenim u redovnom cenovniku nemaju pravo da potražuju nadokanadu na ime razlike u ceni.
  • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja, ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi regulisanja povraćaja sredstava po osnovu TAX FREE, pa Vas molimo da to imate u vidu.
  • Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak...).
  • Prema pravilima organizatora fakultativnih izleta (ino partnera) naknadno odustajanje već prijavljenih putnika ne podleže povraćaju uplačenih sredstava. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
  • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencije ne predstavlja izmenu ugovorenog programa.
  • Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće.
  • Organizator putovanja može promeniti ugovorenu cenu ako je posle zaključenja ugovora došlo do promena u cenama hotela, tarifama prevoznika, poremećaja i promena na monetarnom tržištu ili tržištu roba i usluga.
  • Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i osiguranja, kao i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
  • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
  • Sva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi.
  • Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju.
  • U slučaju promena  na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja putnika, agencija zadržava pravo korekcije cene, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja.

Aranžman je rađen na bazi od minimum 50 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja.

Uz sve objavljene programe važe OPŠTI USLOVI PUTOVANJA organizatora putovanja, usaglašeni sa YUTA standardima i sastavni su deo objavljenog pisanog programa putovanja. Organizator putovanja poseduje Licencu  A u visini od 50.000eura. OTP br. 103/2021. od 08.10.2021, uz Garanciju putovanja za slučaj insolventnosti organizatora putovanja i za slučaj naknade štete, koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja koje su određene opštim uslovima i programom putovanja, koja se aktivira kod osiguravajuće kuće "MILENIJUM", a.d.o., Beograd , 011/7152300 prijavom na adresu ul. Milutina Milankovića 3a, Beograd ili na mail: Ova adresa e-pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript u vašem brauzeru da biste je videli., uz Polisu br. 30000036866 izdatu 01.10.2023, ugovorenu sa osiguravajućom kućom "MILENIJUM OSIGURANJE",a.d.o., Beograd.

Program broj 1 od 25.10.2023.

Pogledajte još:

    Prijava za newsletter

    Sajt Turističke agencije Calypso Tours International je informativnog karaktera. Iako nastojimo da ga redovno ažuriramo, postoji mogućnost različitih informacija od trenutno važećih. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično. HVALA NA RAZUMEVANJU.

    Copyright (c) 2023. Calypso Tours. Mapa sajta Izrada sajta Lazacom