Email: info@calypsotours.info
Telefon: +381 11 361-9299; 361-5352
Mobilni: +381 63 1177-810
pon - pet: 09-19h, subota 10-15h

 • bec
 • budimpesta
 • prag
 • venecija
 • rim
 • firenca
 • istanbul

Tajland, Kambodza, Vijetnam

Bangkok je glavni i najveći grad Kraljevine Tajland i jedan od najvećih gradova Jugoistočne Azije. Nalazi se u Centralnoj regiji Tajlanda. Tajlanđani Bangkok skraćeno zovu Krungtep, što u prevodu znači "Grad anđela", dok je svuda u svetu poznato internacionalno ime Bangkok. Siam Rep (Siem Reap) se nalazi u blizini Tonle Sap jezera i danas predstavlja veoma popularnu tursticku destinaciju sa mnogobrojnim hotelima I restoranima, prevenstveno zahvaljujuci blizi Angkora. U gradu se mogu videti gradjevine iz kolonijalnog perioda, zatim mnogobrojne suvenirnice, prodavnice svile i ostale radnje sa domacim proizvodima. Ho Chi Min, nekada Saigon je najveći grad Vijetnama. Grad se nalazi na obali reke Sajgon, u delti Mekonga, na 60km od Južnokineskog mora. Nekada je bio francuska kolonija, pa tako danas ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notr Dam katedrala, Saigon pošta, stara US ambasada i dr. Puket je najveće ostrvo Tajlanda I nalazi se u Andamanskom moru. Prelepe peščane plaže sa belim peskom I kristalna tirkizna boja vode, pruža vam osećaj kao da se nalazite u raju. Svetski lanci hotela preovlađuju ostrvom I svake godine sve više turista iz celog sveta željnih luksuza za male pare dolaze na ovo ostrvo.

Avionom 20 dana, Polazak: 05.08.2015.

Bangkok, Siam Rep, Ho Či Min, Puket

PLAN I PROGRAM PUTA

1.dan (05.08): Okupljenje grupe na aerodromu „Nikola Tesla" dva sata pre leta. Let za Bangkok sa presedanjem.
2.dan (06.08): Dolazak u Bangkok i transfer do smeštaja lociranog u centru Bangkoka, blizu čuvene ulice za bekpekere – Kao San Road. Putovanje je počelo, upoznajemo se sa urbanom džunglom. Noćenje.
3.dan (07.08): Dan za fakultativni obilazak u oblast Kačanaburi - ploveća pijaca, zaštitni znak Tajlanda, most na reci Kvai i hram tigrova. Povratak u Bangkok. Noćenje.
4.dan (08.08): Budimo se rano i krećemo u fakultativno razlgedanje grada... Kraljevska Palata, Smaragdni Buda (Wat Arun), Ležeći Buda (Wat Pho), Jim Thopmson's house, vožnja kanalima, noćni život u Bangkoku. Bangkok - "Grad anđela"- pruža vam potpuno novu demenziju postojanja, nešto sasvim drugačije od svega što ste do sada doživeli. Kombinacija Njujorka upakovanog u istočnjačku filozofiju, paprene mirise i drugačiju atmosferu od svih mesta na kojima ste do sada bili. Noćenje.
5.dan (09.08): Ustajemo rano i ukrcavamo se na bus za Kambodžu. Dolazak u Siam Rep (Siem Reap) u večernjim satima, bivši francuski kolonijalni grad, koji je zadnjih godina postao bekpekerski centar Azije. Transfer do smeštaja, i večernje istraživanje neobične hrane u Pub Street-u. Noćenje.
6.dan (10.08): Fakultativni polazak iz hotela autobusom za Angkor (Angkor Wat), najveći kompleks hramova na svetu, koji broji preko 1.000 religijskih objekata hramova, molitvenika, skulptura. Ovaj čuveni kompleks je pod zaštitom UNESCO-a i smatra se najvažnijim arheološkim lokalitetom u Jugoistočnoj Aziji. Čine ga jedinstvene i prelepe građevine, ostaci različitih prestonica kmerske imperije koje su sve bile izgrađene u okviru ovog kompleksa. Sam hram Angkor Wat je najveći i za mnoge najljepši objekat. Ceo kompleks okružuje gusta džungla. Posle obilaska Angkora slobodno vreme u Siam Repu. Noćni provod u klubovima i barovima. Noćenje.
7.dan (11.08): Ustajemo ujutru rano kako bi stigli da vidimo izlazak sunca iznad Angkora. Prizor koji će vas raspametiti u potpunosti. Vraćamo se u smeštaj na doručak, posle čega nastavljamo razgledanje ovog neverovatnog kompleksa hramova. Poseta Angkor Tomu (Veliki grad), uključujući Južnu kapiju, čuveni Bayon Hram iz 7. Veka, u čijem centru se nalaze ruševine najzagonetnijeg hrama, a tu su još i Terasa Slonova koja se koristila kao velika kraljeva prijemna palata za velike svečanosti i javne ceremonije. Obilazimo Terasu kralja Lepera i Phimea Akas hram. Popodne obilazak Thommanona, mali interesantni hram koji je sagrađen u isto vrijeme kad i Angkor Wat. Takođe obilazimo i Hram Ta Prohm, koji je nekada bio manastir i koji su francuski arheolozi svojevremeno ostavili na milost i nemilost džungle u kojoj se nalazi. Ove drevne zidine su potpuno obrasle džinovskim drvećem, tako da to samo po sebi predstavlja turističku atrakciju. Kasnije odlazimo da uživamo u šopingu na Starom Bazaru gdje ćemo još jednom osetiti duh slikovitog kambodžanskog načina života. Noćenje.
8.dan (12.08): Nastavak razgledanja ovog neverovatnog kompleksa hramova i fakultativni obilazak Kapong Klang, poplavljene džungle i "nebodera" bambusovih kućica. Vožnja jezerom Tonle Sap. Noćenje.
9.dan (13.08): Celodnevna vožnja autobusom do Ho Či Mina. Dolazak u Ho Či Min (Ho Chi Min) ili Sajgon, grad star tek preko 300 godina, centar kulture, obrazovanja i turizma. Ovo je zapravo najveći grad u Vijetnamu koji kombinuje zapadnjačku kulturu sa dodirima orjenta, grad poznat kao dragulj dalekog istoka. U gradu ima puno ostataka iz kolonijalnog perioda, kao što su Notr Dam katedrala, Saigon pošta, stara US ambasada... Transfer do smeštaja, slobodno vreme za odmor i razonodu. Uživamo u ukusima, mirisima i bojama Azije... Noćenje.
10.dan (14.08): Fakultativni obilazak grada: posećujemo Palatu Ujedinjenja-simbol bivše vlade Sajgona, pre 1975.godine, kako bi saznali više iz surove istorije Vijetnamskog rata koji je trajao od 1954. do 1975.godine. Povratak u smeštaj i fakultativno noćno krstarenje Sajgon rekom i uživanje u šarenim prizorima. Noćenje.
11.dan (15.08): Fakultativni izlet u Ču Či tunele, smeštene ispod Ho Či Mina, koji su bili baza za revolucionare između dva rata. Ču Či je za vreme rata bio "podzemno selo" sa tunelima koji zajedno dostižu dužinu od 200km i koje je izgradila komunistička gerila Vijetnama, a koji danas predstavljaju glavnu turstičku atrakciju Južnog Vijetnama. Slobodno vreme za relaks masaže i čari noćnog života. Noćenje.
12.dan (16.08): Fakultativni izlet do reke Mekong i vožnja tradicionalnim brodićima kroz gustu vegetaciju i oko ostrvca koja pravi delta Mekonga. Delta Mekonga je veoma plodna rižom, agrumima i tropskim voćem. Obilazimo interesantna zanatska sela gde možete pronaći sve za opremanje kuće, ali od kokosovog drveta. Šetajući tihim seoskim putevima, naićićemo na bogate lokalne voćnjake, gde ćemo jesti sveže egzotično voće, piti topao čaj sa medom i uživati u lokalnoj muzici. Noćenje.
13.dan (17.08): Transfer do aerodroma i let do Puketa sa presedanjem. Transfer do smeštaja. Noćenje.
14.dan (18.08): Puket (Phuket), najveće i najpoznatije tajlandsko ostrvo. Smešteni smo u mestu Patong. Kupanje, masaže, prelepe plaže, beli pesak, tirkizno, toplo more, fenomenalni zalasci sunca i izleti do obližnjih ostrva, učiniće da se osećate kao u raju. Vreme rezervisano isključivo za uživanje! Nesvakidašnji noćni život, scene kao iz najluđih filmova! Noćenje.
15.dan (19.08): Fakultativni izlet na Koh Phi Phi, ostrvo na kome je sniman film ''Plaža'', egzotični prizori koji ostaju u sećanju za ceo život. Povratak u Patong. Noćenje.
16.dan (20.08): Fakultativni izlet na James Bond ostrvo - koje je deo arhipelaga manjih krečnjačkih ostrva, stena koje se izdižu iz mora žad zelene boje u kojima su skrivene pećine bogate stalaktitima i stalagmitima. Povratak u smeštaj. Noćenje.
17.dan (21.08): Slobodan dan koji možemo iskoristiti na Paradise plaži ili otići na fakultativno jahanje slonova. Noćenje.
18.dan (22.08): Transfer do aerodroma i let za Bangkok. Noćenje.
19.dan (23.08): Slobodno vreme do večernjeg odlaska na aerodrom.
20.dan (24.08): Let do Beograda sa presedanjem. Kraj putovanja.

First minute cena: 1490€ (važi za prijave do 05.05.2015.)
Regularna cena: 1590€

USLOVI PLAĆANJA:

 • Prilikom prijavljivanja plaća se 200€ u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate, 400€ u evrima se plaća inopartneru na samom putovanju, a ostatak sume plaća se u agenciji u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate, najkasnije 7 nedelja pred put.
 • Mogućnost plaćanja preko računa i karticama Visa, Master, Maestro i Dina.

PRIJAVLJIVANJE:
Preporučujemo ranije prijave jer je broj mesta ograničen. Prilikom prijave potrebno je dostaviti skeniranu prvu stranu pasoša, u suprotnom agencija ne snosi odgovornost od štampanja avio karata sa pogrešnim imenom. Prijava je validna jedino uz uplatu avansa. Dokumenta za vize potrebno je dostaviti najkasnije mesec dana pred put. Ukoliko putnici ne dostave dokumenta za vize u navedenom roku, dužni su da sami obezbede vize za putovanje. Ukoliko putnici sami pribavljaju vize, dužni su da kopiju vize dostave do 15 dana pred put.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • Avio kartu Beograd – Bangkok – Beograd sa svim taksama
 • Sve transfere i lokalne letove sa taksama prema planu i program puta
 • Noćenja prema planu i programu puta u gesthausima (1/2 sobe)
 • Kompletnu organizaciju i vođenje puta

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • Vizu za Vijetnam (20$ usd + 45$ usd)
 • Vizu za Kambodžu (30$ usd)
 • Izlazne takse iz Kambodže (25$ usd)
 • Vizu za Tajland sa dva ulaska (100€)
 • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uzeti u agenciji)
 • Individualne troškove nastale za vreme trajanja aranžmana
 • Fakultativne izlete i ulaznice za kulturno istorijske spomenike

OPŠTE NAPOMENE:

 • Organizator putovanja zadržava pravo promena pojedinih sadržaja u programu
 • Agencija ne snosi odgovornost u slučaju nedobijanja vize.
 • Putnici koji nisu državljani Republike Srbije dužni su da se sami upoznaju sa viznim režimom država u koje putuju i da obezbede vize za putovanje.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava
 • Potrebno je proveriti 2 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska.
 • Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa. Termini i cene fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti.
 • Za sve informacije date usmenim putem agencija ne snosi odgovornost
 • Potpisnik Ugovora o putovanju ili predstavnik grupe putnika obavezan je da sve putnike upozna sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i viziranja i opštim uslovima putovanja organizatora
 • Svi putnici dužni su da se sami upoznaju sa propisanim pravilima ponašanja zemalja u koje putuju
 • U prevoznim sredstvima je najstrože zabranjeno pušenje, konzumiranje alkohola i opojnih sredstava
 • Svaki putnik koji svojim neadekvatnim ponašanjem uznemirava druge putnike ili ometa vozače i pratioca u poslu, biće odmah isključen sa putovanja i sva odgovornost prelazi na njega bez prava na žalbu i povraćaj novca.
 • Putnik ce prihvatiti sedište i sobu koju mu agencija dodeli. Agencija određuje raspored sedenja, mesto polaska, mesta za pauze i njihovu dužinu. Uplatom prevoza, putnik prihvata sve gore navedeno, bez prava na prigovor i žalbu.
 • Organizator zadržava pravo da pravi raspored smeštaja u sobama. Ukoliko budemo u mogućnosti, potrudićemo se da Vašim željama izađemo u susret, molimo Vas da imate razumevanja, budući da smo ovo putovanje i zamislili kao nesvakidašnje dobru zabavu.
 • Check in i check out (vreme ulaska i izlaska iz soba) određeni su prema pravilima smeštajnog objekta.
 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 10 putnika.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika za relizaciju aranžmana, krajnji rok za obaveštenje o otkazu aranžmana je 10 dana pre datuma polaska.
 • Agencija bira prevozno sredstvo za transfere i vrši ih do smeštaja ukoliko je to fizički moguće.
 • Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.
 • Za dinarski deo koji se plaća u zemlji važe uslovi avio kompanije u slučaju promena tarifa, otkaza i taksi.
 • Depozit koji se plaća za rezervaciju avio karte je bespovratan.
 • Za ovaj aranžman primenjuju se opšti uslovi putovanja organizatora uskladjeni sa YUTA standardom

Gesthaus (Guest house) je smeštajni objekat za ljude kojima nije potreban poseban komfor. Sobe su uglavnom manje prostrane, sa dva ili tri kreveta i sopstvenim kupatilom. Usluga je na bazi noćenja.

 

SUBAGENT - Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja Jungle Tribe, Beograd, Licenca OTP 266/2010

logo