Email: info@calypsotours.info
Telefon: +381 11 361-9299; 361-5352
Mobilni: +381 63 1177-810
Radno vreme: od 09h-19h
Subota: od 10h-15h

Istanbul 3 noći

ISTANBUL– jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta, nekadašnja prestonica 3 velika carstva: Rimskog, Vizantijskog i Otomanskog. Leži na Bosforu koji odvaja evropski deo Turske od njenog azijskog dela. Prvo je bio poznat kao Vizantion, kasnije kao Konstantinopolis i konačno kao Istanbul. Ne propustite da upoznate najslavniju građevinu Aja Sofiju koju je u 6 veku podigao imperator Justinijan i koja je služila kao najveći hrišćanski hram na svetu. Danas je najpoznatiji muzej u Turskoj.

 PROGRAM PUTOVANJA

1. Dan BEOGRAD
Polazak grupe iz Beograda u 16h sa BAS-ove autobuske stanice. Noćna vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama za odmor.
2. Dan ISTANBUL
Dolazak u Istanbul u prepodnevnim časovima. Panoramsko razgledanje grada: Golden most, Taksim, Zlatni rog. Silazak na Bosfor, Palata Dolmabahče, prelazak na azijsku stranu, brdo Čamlidža odakle se pruza neverovatan pogled na grad... Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
3. Dan ISTANBUL
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak znamenitosti Istanbula u pratnji lokalnog vodiča – Plato Topkapi (Plava Džamija, Aja Sofija, Dvorac Topkapi). Slobodno popodne. Fakultativno: U večernjim časovima odlazak u restoran sa orijentalnom muzikom. Noćenje.
4. Dan ISTANBUL
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti. Fakultativno: Obilazak Dolmabahče palate. U popodnevnim časovima fakultativni odlazak u Vaseljensku patrijaršiju i na krstarenje Bosforom. Slobodno vreme. Noćenje.
5. Dan ISTANBUL
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šoping. Polazak za Srbiju oko 16:00h. Vožnja kroz Bugarsku sa kraćim pauzama radi odmora.
6. Dan BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim časovima.

TERMIN PUTOVANJA HOTEL CENA PO OSOBI SPECILAJNA PONUDA
05.12 – 10.12.2018. - SIGURAN POLAZAK 3* 109 € -

*SIGURNI POLASCI IZ NOVOG SADA (LOKOMOTIVA), ČAČKA (ŢELEZNIČKA STANICA), KRALJEVA (KOD KEJA) - DOPLATA 10 € I KRUŠEVCA (PREKO PUTA AUTOBUSKE STANICE) – DOPLATA 5 €. U SLUČAJU MANJEG BROJA PUTNIKA IZ NAVEDENIH GRADOVA ISTI SE TRANSFERIŠU DO BEOGRADA I NAZAD (putnici iz Novog Sada) ILI DO POJATA I NAZAD (putnici iz Čačka, Kraljeva i Kruševca). SPECIJALNA PONUDA JE OGRANIČENA NA MAKSIMALNO 20 PUTNIKA PO POLASKU.

POPUSTI I DOPLATE:

    • Deca do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe imaju popust 20€
    • Treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi ima popust 5€
    • Putnici koji ulaze u Nišu i Pirotu imaju popust 10€
    • Putnici koji koriste sopstveni prevoz imaju popust 40€
    • Doplata za 1/1 sobu 50€

ARANŽMAN OBUHVATA:

    • Prevoz turističkim autobusom (AC, TV, dvd),
    • Smeštaj u hotelu sa 3* na bazi tri noćenja sa doručkom (švedski sto), smeštaj u 1/2 i 1/2+1 sobama,
    • Usluge pratioca grupe,
    • Usluge lokalnog vodiča,
    • Panoramsko razgledanje grada,
    • Troškovi organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

  • peronsku kartu za ulazak na BAS stanicu – 50 dinara po osobi ( plada se u agenciji )
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje.
  • Fakultativne izlete

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

    • Aja Sofija + Plava Džamija + Hipodrom + Topkapi palata – 45€ (cena obuhvata ulaznice i usluge vodiča),
    • Vaseljenska patrijaršija i Krstarenje Bosforom – 20€ (cena obuhvata obilazak patrijaršije, vožnju brodom i usluge lokalnog vodiča),
    • Obilazak Dolmabahče palate – 30€ (cena obuhvata ulaznice za palatu i harem, i usluge vodiča),
    • Tursko veče – 30€,
    • Minimum za realizaciju fakultativnih programa je 25 putnika

LOKACIJA HOTELA:
Smeštaj u navedenom hotelu ili sličnom:

Hotel Dalan 3*
Lokacija: Hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray – Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2 km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kom se nalaze najznačajnije znamenitosti ( Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija ). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 250 m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1, i 400 m od metroa, linija M2, sa kojim se stiže do trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula. Sadržaj: Hotel raspolaže restoranom, barom, WiFi-om, liftom. Smeštaj: Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om. Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - švedski sto). Više informacija o hotelu na
http://www.dalanhotel.com/
Hotel Ephesus 3*
Lokacija: Hotel se nalazi u starom evropskom delu Istanbula, Aksaray – Laleli, na oko 1km od velikog pokrivenog bazara Kapali Čaršije, 2 km od istorijskog dela Istanbula, trga Sultanahmet, na kojem se nalaze najznačajnije znamenitosti ( Aja Sofija, Topkapi palata, Plava Džamija ). U blizini hotela su mnogobrojne prodavnice i restorani sa vrlo ukusnom turskom kuhinjom. Udaljen je 250 m od glavne ulice Ordu Cd, kojom saobraća moderan tramvaj linija T1, i 400 m od metroa, linija M2, sa kojim se stiže do trga Taksim – centra modernog evropskog dela Istanbula. Sadržaj: Hotel raspolaže restoranom, kafeterijom, WiFi-om, parkingom, liftom. Smeštaj: Sobe su dvokrevetne ili dvokrevetne sa pomoćnim ležajem, opremljene kupatilom sa fenom za kosu, klimom, telefonom, SAT TV-om, mini barom. Usluga: Noćenje sa doručkom (doručak je po principu samoposluživanja - švedski sto). Više informacija o hotelu na http://www.hotelephesus.com/
Hotel Laleli Emin 3* - se nalazi u starom delu grada. Svaka soba ima kupatilo, fen, SATTV, telefon, minibar i klima uređaj. Sadržaj hotela: restoran, bar. Više informacija o hotelu na: http://www.aymahotelsgroup.com/eminhotel/

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:

  • Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate
  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak 10 dana pre putovanja
  • 30% prilikom rezervacije, a ostatak na jednake rate čekovima građana do 20.04.2019. godine ( decembru ),
  • 30% prilikom rezervacije, ostatak kreditnim karticama Banca Intese na rate bez kamate

 NAPOMENA:

Za ulazak u R. Tursku rok važenja putne isprave mora biti najmanje 6 meseci od dana ulaska u R.Putnici koji nisu državljani Srbije obavezni su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju i kroz koje putuju. U slučaju promena na monetarnom tržištu ili nedovoljnog broja prijavljenih putnika, agencija zadržava pravo korekcije cena, izmene programa ili otkaza putovanja najkasnije 5 dana pre početka putovanja. Agencija ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja. Organizator zadržava pravo promene redosleda pojedinih sadržaja u programu.Minimum za realizaciju putovanja je 65 putnika.

 

NAPOMENA ZA PRTLJAG:
Prtljag putnika sme da sadrži isključivo stvari za ličnu upotrebu i jedan kofer po osobi. Cena doplate za svaki dodatni kofer ili vedu kesu iznosi 20 €.

 

 

 

Cenovnik br.9 od 07.11.2018.

 

 

 

 Subagent - Calypso Tours International. Organizator - Plana tours, licenca OTP 506/2010 - Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja organizatora

Logo (2)

logo