Email: info@calypsotours.info
Telefon: +381 11 361-9299; 361-5352
Mobilni: +381 63 1177-810
Radno vreme: od 09h-19h
Subota: od 10h-15h

Drakula tura noc vestica

Autobusom 5 dana

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan 25.10.2018.
Polazak u 17.30 h iz iz Beograda (sa parkinga "Laste" koji se nalazi na adresi Autoput Beograd - Niš 4, u okviru autocentra Lasta, a iz Novog Sada u 19.30h (ispred železničke stanice). Nastavak putovanja: Temišvar – Deva - Sibiu - Sigišoara.
2. dan 26.10.2018.
Pre podne dolazak u Sigišoaru (Sighişoara), najočuvaniji srednjovekovni grad Rumunije, u kojem je, 1431. godine, rođen kontroverzni vlaški vladar Vlad Cepeš (Vlad Ţepeş), poznatiji kao Drakula (Dracula). Fakultativna poseta Istorijskom muzeju. Razgledanje vrlo atraktivnog starog gradskog jezgra Sigišoare, koje se nalazi na Listi svetske kulturne baštine UNESCO-a. Posle podne dolazak u Brašov (Braşov), centar jugoistočne Transilvanije i jedan od najlepših gradova Rumunije. Panoramsko razgledanje grada: Crna crkva (Biserica Neagră) iz XV veka (najveća gotička crkva između Beča i Carigrada), stara gradska većnica... Slobodno vreme. Uveče dolazak u Predeal. Smeštaj u hotel. Noćenje.
3. dan 27.10.2018.
Doručak. Fakultativna poseta manastiru Sinaja (XVII vek) i dvorcu Peleš (Castelul Peleş), jednom od najlepših dvoraca Evrope, inače nekadašnjoj letnjoj rezidenciji Karola i Elizabete, prvog rumunskog kraljevskog para. Slobodno popodne. Uveče fakultativni odlazak u zamak Bran (Castelul Bran) iz XIII veka, u kojem je Vlad Cepeš Drakula bio zatvoren. Noć veštica (Halloween) u samom zamku, sa iznenađenjima koja će putnike podsetiti da se nalaze u srcu Transilvanije. (Prilikom dolaska u Bran, posećuje se unutrašnjost zamka, dok se glavna žurka odvija u dvorištu zamak Bran (prethodnih godina zatvoren deo sa grejanjem)). Povratak u hotel. Noćenje.
4. dan 28.10.2018.
Doručak. Napuštanje hotela. Dolazak u Sibiu, grad u južnoj Transilvaniji, koji je 2007. godine, nakon ulaska Rumunije u Evropsku uniju, nosio titulu kulturne prestonice Evrope. Kratko razgledanje starog gradskog jezgra Sibiua, koji nosi tradicionalni epitet „muzej na otvorenom": Veliki trg (Piaţa Mare), na kojem se, između ostalog, nalaze Palata Brukental (Brukenthal; 1785. god.; austrijski barok) i rimokatolička, jezuitska crkva (barok; 1733. god.); Mali trg (Piaţa Mică), sa Savetnom kulom (Turnul Sfatului; XIII vek); Trg Huet (Piaţa Huet), sa evangelističkom katedralnom crkvom iz XIV veka (gotička bazilika)... Polazak za Srbiju. Ruta: Deva - Lugož (Lugoj) - Temišvar (Timişoara)... Povratak u Beograd, odnosno Novi Sad do 24 h.

TERMINI PUTOVANJA

HOTEL

CENA ARANŽMANA

ZA REZERVACIJE DO 15.09.2018.

25.10.-28.10.2018.  3* 120 €    110 €

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • prevoz udobnim turističkim autobusom (s klima-uređajem te audio- i video-opremom);
 • smeštaj u hotelu „Sinaia" ***+ (www.hotelsinaia.ro) u Sinaji ili u hotelu „Carpati" *** u Predealu, na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto); evropska kategorizacija hotela; dvokrevetne sobe;
 • razgledanje Sigišoare, Brašova i Sibiua;
 • pratnju domaćina agencije

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • komplet ulaznica za sve objekte predviđene programom ( Istorijski muzej u Sigišoari, manastir Sinaja, dvorac Peleš; 15 €; cene fakultativnih izleta obuvataju troškove prevoza i rezervacije, kao i uslugu vodiča)
 • Halloween u zamku Bran (cena ulaznice za obilazak zamka 70 leja=16€, deca 35 leja=8€), cena ulaznice za obilazak zamka i „Halloween party" (samo odrasli) je 180 leja – 40€);
 • osiguranje putnika

POPUSTI I DOPLATE:

 • deca do 4 godine besplatno;
 • deca od 4-12 godina ostvaruju popust 30% od cene aranžmana u zajedničkom ležaju, u pratnji dve odrasle osobe;
 • treća odrasla osoba u 1/2+1 sobi (dvokrevetna soba sa pomoćnim ležajem) ostvaruje popust 10 € po noći (20€);
 • doplata za jednokrevetnu sobu 15 € za jednu noć (30 €).

OPIS HOTELA:

 • Hotel „Rina Sinaia" *** (www.hotelsinaia.ro) se nalazi u centru Sinaje. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. Sobe sadrže: kablovsku televiziju, wi-fi, telefon, mini bar, sopstveno kupatilo, fen, pojedine sobe poseduju terasu... U sastavu hotela su: restoran, konferencijske sale, bazen, fitnes centar...
 • Hotel „Carpati"*** (http://hotelcarpatipredeal.ro) udaljen je 700m od centra Predeala. Hotel poseduje dvokrevetne sobe. U sastavu hotela su restoran, sauna, bazen, đakuzi, fitnes centar...

NAPOMENE:

 • Maloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja.
 • Međunarodno putno osiguranje je obavezno za pojedine destinacije. Savetujemo Vas da isto posedujete za sva vaša putovanja, jer u suprotnom sami snosite odgovornost za eventualne posledice prilikom kontrole države u koju putujete, kao i kontrole u državama kroz koje prolazite.
 • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju...) informišu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju EU.

CENA JE FORMIRANA NA BAZI 40 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA, AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA ODLOŽI ILI OTKAŽE PUTOVANJE, O ČEMU ĆE PUTNIKE OBAVESTITI NAJMANJE 5 DANA PRE POLASKA. UZ OVAJ PROGRAM VAŽE I SVE OSTALE ODREDBE OPŠTIH USLOVA PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA

 

 

SUBAGENT - UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA ORGANIZATORA PUTOVANJA: KARPATI, LICENCA OTP 426/2010 OD 26.02.2010.

Logo (2)

logo