Email: info@calypsotours.info
Telefon: +381 11 361-9299; 361-5352
Mobilni: +381 63 1177-810
Radno vreme: od 09h-19h
Subota: od 10h-15h

Klasicna Italija

 KLASIČNA ITALIJA

NAPULJ - RIM - FIRENCA - SIJENA - SAN DJIMINJANO - VENECIJA - TRST 

7 dana (6 noćenja) – avionom i autobusom

Termin putovanja: 29.04.-05.05.2019.

Lacio ili latinski Latium je regija u središnjem delu zapadne Italije. Oblast u kojoj je nastao antički Rim. Razvojem političkog i kulturnog života starog Rima postaje srce Rimske imperije. Regija je bogata kulturno-istorijskim spomenicima, ostacima etrurske i rimske kulture. Rim je glavna turistička destinacija a turizam je primarna privredna grana regije. Zahvaljujući ulaganju u razvoj turizma Rima u ostalim delovima regije ostala je nedirnuta priroda s mirnim selima i starim gradovima. Toskana, regija centralne Italije sa Firencom kao simbolom, čuvena je po živopisnim pejzažima, bogatom kulturnom nasleđu i velikom uticaju na širenje renesansne kulture i umetnosti širom Evrope. Rodno je mesto italijanske renesanse. Toskana je bila stecište i inspiracija najznačajnijih umetnika: Petrarke, Dantea, Botičelija, Mikelanđela, Leonarda da Vinčija... Osim po kulturno-istorijskom nasleđu, Toskana je poznata i po kulinarstvu i vinogorju u kome uspevaju poznate sorte vina kao što je Chianti. Venecija je čudesna i jedinstvena, nedostižni original za gradove širom sveta koji samo podsećaju na nju ili se s njom s ponosom porede. Jedna je od najbogatijih riznica italijanske i evropske kulture i umetnosti. Grad je raskošne arhitekture, prefinjene muzike i neke posebne svetlosti zbog čega je prozvana "Serenissima" - presvetla. Sa nekoliko stotina palata i preko 90 crkava deo je svetske kulturne baštine pod zaštitom UNESCO.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (29.04.2019.) BEOGRAD – NAPULJ (OKOLINA)
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu ''Nikola Tesla" kod šaltera Kon Tiki Travel-a dva sata pre poletanja. Poletanje za Napulj (tačno vreme poletanja znaće se 2 dana pred put). Direktan čarter let za Napulj kompanijom Air Serbia. Dolazak na aerodrom u Napulju nakon sat i po leta. Transfer do hotela. Smeštaj. Noćenje.
2. dan (30.04.2019.) NAPULJ (OKOLINA) – RIM
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Napulj. Po dolasku panoramsko razgledanje grada autobusom: staro gradsko jezgro Napulja je uvršteno na listu svetske kulturne baštine UNESCO-a. Za ovaj grad se vezuje i nastanak jednog od omiljenih jela širom sveta-pice. Obilazak počinje panoramom luke, koja je peta po značaju na Mediteranu, panorama trga Garibaldi, Ulice Umberta I, Trg Municipio sa Anžujskim dvorcem - Kastel Nuovo, fotopauza na vidikovcu priobalja Banjoli i fudbalskog stadiona, brdo Posilipo, priobalja Mergellina, Riviera di Chiaia, Santa Lucia, Villa Comunale... Nastavak pešice do Trga plebiscita, kraljevske palate, galerije Umberta I, nacionalnog teatra, španskih kvartova i trgovačke ulice Via Toledo. Slobodno vreme ili fakultativna poseta Pompejama. U I veku naše ere, Pompeja je bila jedna od najlepših i najbogatijih varoši Rimskog carstva. U avgustu mesecu 79. godine naše ere, lava je prekrila i skamenila grad i tako ga „čuvala" narednih 1500 godina. Na taj način sačuvana je do danas jedinstvena slika arhitekture, urbanizma i načina života jednog bogatog grada drevne Imperije. Oblizak grada i to Bazilike, foruma, trga, Macelluma, termalnih kupatila, Faunove kuće, pekare, javne kuće, teatra... Povratak u Napulj i polazak za Rim. Po dolasku smeštaj u hotelu. Noćenje.
3. dan (01.05.2019.) RIM
Doručak. Odlazak na panoramsko razgledanje grada autobusom: Dioklecijanove terme, Trg Republike, Via Nacionale, Trg Barberini, Via Veneto, Vila Borgeze, tvrđava Sv. Anđela i crkva Sv. Petra, ostrvo Tiberina, "Bocca della Verita", Kampidoljo, Trg Venecija, Rimski forum, Koloseum, crkva Sv. Petra u lancima, crkva Sv. Jovana Lateranskog, crkva Santa Marija Mađore. Slobodno vreme ili fakultativna poseta crkvi Sv. Petra, vatikanskim muzejima i Sikstinskoj kapeli. Vatikanski muzeji datiraju još iz vremena pape Julija II u XVI veku, čije se kolekcije još uvek obogaćuju. Obilazak najznačajnijih delova zbirki: zbirka antičkih statua, sala sa tapiserijama, sala geografskih mapa iz XVI veka, sala kandelabra, sobe koje je oslikao Rafaelo... Razgledanje Sikstinske kapele sa delima Peruđina, Botičelija i drugih svetski poznatih slikara; u period od 1508. do 1511. godine Mikelanđelo Buonaroti oslikava tavanicu temama iz Starog zaveta, da bi oko 30 godina kasnije, kao temu za prostor iznad oltara, izabrao Strašni sud. Obilazak unutrašnjosti najveće crkve na svetu, crkve Sv. Petra, u kojoj se nalazi čuvena "Pijeta", jedino potpisano delo svestranog renesansnog umetnika Mikelanđela. Program se završava na velelepnom trgu ispred crkve, koji je uredio Bernini, najznačajniji umetnik italijanskog baroka. Slobodno vreme. Individualni povratak u hotel. Noćenje
4. dan (02.05.2019.) RIM – FIRENCA – MONTEKATINI TERME
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Firencu, glavni grad regije Toskana: panorama crkve Santa Marija Novela i crkve San Lorenco, Duomo, zvonika i krstionice, Palata Vekio i replika Mikelanđelovog Davida, galerija Ufici, Trg Sinjorija, Ponte Vekio, palata Piti, crkva Santa Marija Kroče. Slobodno vreme. Polazak za Montekatini Terme. Po dolasku smeštaj u hotelu. Noćenje.
5. dan (03.05.2019.) MONTEKATINI TERME – SIJENA – SAN ĐIMINJANO – MONTEKATINI TERME
Doručak. Slobodno vreme ili fakultativni polazak Sijenu i San Điminjano. Sijena je drugi grad Toskane po kulturnom i istorijskom značaju i večiti rival Firence. Obilazak centralnog gradskog jezgra, oivičenog zidinama iz XI veka: Pjaca del Kampo kojom dominira palata sa zvonikom, katedrala izgrađena od crnog mermera bogato dekorisana mozaicima, Santa Marija Dela Skala - nekada bolnica, danas muzej nadaleko čuven po slikama iz perioda renesanse. Slobodno vreme. Nastavak putovanja za San Điminjano, gradića lociranog u samom srcu toskanske doline, okruženog vinogradima i maslinjacima. Zadržao je autentičan srednjevekovni izgled, opasan zidinama iza kojih se uzdižu visoke kule vidljive sa nekoliko kilometara udaljenosti. Kraća pauza za individualno razgledanje i fotografisanje. Povratak u Montekatini Terme. Noćenje.
6. dan (04.05.2019.) MONTEKATINI TERME – VENECIJA – LIDO DI JESOLO
Doručak. Napuštanje hotela i polazak za Veneciju. Prevoz autobusom do luke Punto Sabioni. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do Venecije. Vožnja brodom do Venecije. Panoramsko razgledanje najužeg centra prestonice nekada moćne Mletačke Republike (IX-XVIII vek): Trg Sv. Marka, bazilika Sv. Marka sa mozaicima, Duždeva palata, Most uzdisaja, Most Rialto... Slobodno vreme za individualno razgledanje. Povratak brodom u luku Punto Sabioni. Polazak za Lido di Jesolo. Po dolasku smeštaj u hotelu. Noćenje.
7. dan (05.05.2019.) LIDO DI JESOLO – TRST – BEOGRAD
Doručak. Polazak za Beograd sa uputnom pauzom za kafu u Trstu. Vožnja teritorijom Italije, Slovenije i Hrvatske sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

TERMINI PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA PO OSOBI DOPLATA ZA 1/1 SOBU
29.04. – 05.05.2019. Hoteli 3* 6ND 269 € 140 €

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Direktan čarter let Beograd - Napulj, prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji razgledanja gradova prema programu,
 • smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem u hotelima 3* na bazi 6 noćenja sa doručkom (doručak - kontinentalni švedski sto),
 • razgledanje gradova prema programu,
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Dinarski deo aranžmana 1.790 rsd po osobi,
 • aerodromska taksa 16,5€ i RF taksa 0.98€,
 • fakultativni izlet Pompeji - 40€,
 • fakultativni izlet Vatikan - 45€ (ulaznica, vodič, slušalice),
 • fakultativni izlet Sijena i San Điminjano - 25€,
 • prevoz brodom Punto Sabioni-Venecija-Punto Sabioni - 15€,
 • turistička taksa: Napulj-2-4€, Rim-4-6€, Montekatini-1-2€ (takse su po osobi po noći, plaćaju se na recepciji hotela - cena varira u zavisnosti od kategorizacije hotela),
 • međunarodno zdravstveno osiguranje
 • individualni troškovi.

OPIS HOTELA:
Smeštaj naših putnika je u nekom od navedenih hotela ili sličnim iste kategorije:

 • Lido di Jesolo: Hotel Torino 3* www.hoteltorinojesolo.it; Hotel Ballariva 3* www.hotel-bellariva.com ili sličan
 • Montekatini Terme: Hotel Florida 3* www.albergo-florida.eu, Hotel Augustus 3* www.augustus-hotels.it ili sličan
 • Rim: Hotel Romulus 3* www.hotelromulus.com, Hotel Colony 3* www.colonyhotel.it ili sličan
 • Napulj okolina (Casoria, Aversa, Nola, Pocuoli...): Sannita 3* www.hotelsannitacasoria.com, Hotel Plaza 3* www.hotelplaza-aversa.it, Hotel Marta 3* www.santamartahotel.it, Hotel Dei Platani 3* www.hoteldeiplatani.it ili sličan

Organizator zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen na sajtu-u agencije 7 dana pre polaska na put.

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:

 • Plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate
 • gotovinski-avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
 • čekovima građana do 6 mesečnih rata
 • Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, American Expres i Visa)

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po prodajnom kursu Banca Intesa na dan plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 50 učesnika.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrđuje se najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 120 putnika).
 • Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi putovanja organizatora
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Cenovnik br.3 od 01.01.2019.

 

 Subagent - Calypso Tours International. Organizator - KonTiki Travel & Service d.o.o, licenca OTP 80/2014 - Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja organizatora

Logo (2)

logo