Email: info@calypsotours.info
Telefon: +381 11 361-9299; 361-5352
Mobilni: +381 63 1177-810
Radno vreme: od 09h-19h
Subota: od 10h-15h

Severna Italija

SEVERNA ITALIJA

BERGAMO – MILANO – LUGANO – DJENOVA - OUTLET SERAVALLE VERONA – SIRMIONE – TRST

Avion - autobus 5 dana – 4 noći                                            Termin putovanja: 16.10.-20.10.2019.

Milano - Za Milano se priča da je Italija u malom. Najveći je grad severa, centar regije Lombardija, grad istorije s bogatim arhitektonskim nasledjem. Neverovatan zamak Sforcesko u čijem je okruženju 3500 statua, nestvarni Duomo, čuvene gotske katedrale, milanska Skala u kojoj dela Mocarta ili Rosinija sasvim drugačije zvuče nego na nekim drugim mestima... Milano je i centar glamura, modna prestonica Evrope i mesto gde se radjaju modni trendovi. Zato je i šetnja ulicom Montenapoleone, ulicom butika, pravi doživljaj...
Verona - grad ljubavi, grad Romea i Julije... Provedite nezaboravne trenutke u najromantičnijem gradu na svetu.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan (16.10.2019.) BEOGRAD – BERGAMO – MILANO
Sastanak putnika na beogradskom aerodromu ''Nikola Tesla" dva sata pre poletanja. Poletanje za Bergamo (tačno vreme poletanja znaće se 2 dana pred put). Direktan čarter let kompanijom Air Serbia. Dolazak na aerodrom u Bergamo. Odlazak do Bergama i šetnja centrom grada: glavna ulica Via Koleoni, basilica Santa Maria Madjore, katedrala, Piaca Vekia, Piaca del Duomo... Nastavak puta ka Milanu. Dolazak u Milano u večernjim satima. Smeštaj u hotelu. Noćenje.
2.dan (17.10.2019.) MILANO – LUGANO – MILANO
Doručak. Nakon doručka odlazak na razgledanje grada: obilazak veličanstvene katedrale Duomo sagradjene u gotskom stilu a koja se nalazi na istoimenom trgu - katedrala je bila najveće hrišćansko svetilište sve do izgradnje crkve Sv. Petra u Rimu, zauzima površinu od 12000m² i krasi je čak 3400 statua, trg Merkanti, panorama Kraljevske palate koja datira iz XII veka i napravljena je isprva kao Gradska većnica. Nakon kratke pauze u galeriji Vitorio Emanuele, zasvodjenog prolaza sa elegantnim prodavnicama i lokalima, a koji spaja Trg Duomo sa Trgom Skala, nastavak obilaska ka čuvenom teatru Milanska Skala, zatim panorama bazilike Sant Ambrodjo koja potiče iz IV veka. Obilazak se završava posetom utvrdjenju porodice Sforca, rezidencije tadašnjeg vojvode Frančeska Sforca, a sad muzeja u kojoj se, pored ostalog nalazi i poslednje Mikelandjelovo delo - Pijeta Rondanini. Šetnja jednom od najekskluzivnijih ulica Milana - Via Monte Napoleone, poznatoj po brojnim buticima sa robom vrhunskih dizajnera koji diktiraju svetske modne trendove. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska na fakulatativni izlet do Lugana, grada kojeg nazivaju još i „švajcarski Monte Karlo". Po dolasku razgledanje grada: crkva Sv. Lovre od andjela sa poznatom freskom „Hristove muke", vila Viani, trg Briforma, gradska kuća i znamenite velike šahovske ploče, Via Nasa, Vila Favorita... Slobodno vreme. Povratak u Milano u hotel. Noćenje.
3.dan (18.10.2019.) MILANO – DJENOVA – OUTLET SERAVALLE – MILANO
Doručak. Slobodno dan za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do Djenove. Djenova je glavni grad oblasti Ligurija i jedna od najvećih luka u Italiji. Po dolasku obilazak grada čiji je centar pod zaštitom UNESCO-a: Trg Ferari, Opera, Duždeva palata, katedrala Sv. Lorenca, stari svetionik La Laterna (jedan od najstarijih na svetu koji je još uvek u funkciji), kuća Kristofera Kolumba... Slobodno vreme. U popodnevnim satima polazak iz Djenove i odlazak do jednog od najpoznatijih italijanskih tržnih centara - Outlet Serravalle. Slobodno vreme za šoping. Povratak u Milano u večernjim satima. Noćenje.
4.dan (19.10.2019.) MILANO – VERONA – JEZERO GARDA I SIRMIONE – VERONA
Doručak. Nakon doručka, napuštanje hotela i polazak na Veronu. Po dolasku u Veronu razgledanje grada: Trg Bra, Via Mancini, Arena, trgovi Erbe i Sinjori, Djulijetima kuća... Smeštaj u hotelu. Slobodno vreme ili fakultativni izlet Jezero Garda i Sirmione. Jezero Garda je najveće jezero u Italiji poznato po šarmantnim mestima, srednjevekovnim dvorcima i letnjikovcima, vrtovima koji su bili fascinacija za Getea i Bajrona a danas je to za brojne turiste. Odlazak u Sirmione. Obilazak malog mondenskog gradića: Scaliger tvrdjava, crkva Santa Maria Madjore, vila Kalutusovih... Povratak u hotel. Noćenje.
5.dan (20.10.2019.) VERONA – TRST – BEOGRAD
Doručak. Polazak za Beograd sa uputnom pauzom za kafu u Trstu. Vožnja teritorijom Italije, Slovenije, Hrvatske i Srbije sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

TERMINI PUTOVANJA HOTEL USLUGA CENA PO OSOBI DOPLATA ZA 1/1
16.10. - 20.10.2019.  HOTEL  3* 4ND 299 €  100 €

FIRST MINUTE DO 31.08.2019. 

4ND 269 €  100 € 

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • Direktan čarter let avio kompanije Air Serbia na relaciji Beograd - Bergamo
 • prevoz turističkim autobusom (klima, TV, DVD) na navedenoj relaciji,
 • smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem u hotelima 3* na bazi 4 noćenja sa doručkom (doručak - kontinentalni švedski sto),
 • razgledanja gradova prema programu,
 • usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • Dinarski deo aranžmana 1.990 rsd po osobi,
 • aerodromska taksa 20,24€,
 • turistička taksa: Verona oko 2€, Milano oko 4€ (takse su po osobi po noći, plaćaju se na recepciji hotela-cena varira u zavisnosti od kategorizacije hotela)
 • međunarodno zdravstveno osiguranje
 • individualni troškovi
 • fakultativni izleti.

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

 • Jezero Garda i Sirmione - 15€;
 • Lugano - 20€;
 • Djenova i outlet Seravalle - 35€;
 • samo Outlet Seravalle - 20€
 • Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 50 prijavljenih putnika po izletu, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije - ino partnera.

OPIS HOTELA:
Smeštaj naših putnika je u nekom od navedenih hotela ili sličnim iste kategorije:

 • Verona (okolina): Hotel Borghetti 3* www.hotelborghetti.com; Hotel San Vito 3* www.gransanvitohotel.it  ili sličan
 • Milano (okolina): Hotel Studios 3* www.hotelstudiosmilan.com; Hotel Le Moran 3* www.hotellemoranmilan.com;  Hotel B&B Milano Sesto 3* - www.hotelbb.it ili sličan
 • Smeštaj je u standardnim dvokrevetnim sobama. Svaka soba poseduje kupatilo, svaki hotel poseduje restoran, bar, recepciju.
 • Doručak u hotelima u Italiji je dosta skroman i u većini hotela obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
 • Organizatir zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. Konačan izbor hotela u okviru programa biće objavljen na site-u agencije 7 dana pre polaska na put.

MOGUĆI NAČINI PLAĆANJA:

 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate
  • Obaveštavamo Vas da su trenutno aktuelni cenovnici prilagođeni novom načinu naplate i shodno tome sve rezervacije urađene do 30.07.2019. a koje nisu isplaćene u celosti i nakon tog datuma, naplaćuju po prodajnom kursu poslovne banke organizatora putovanja (Banka Intesa). Za sve novoprijavljene od 30.07.2019. važiće novo pravilo i uplate će se vršiti po srednjem kursu NBS na dan uplate prema novim cenovnicima.
 • gotovinski-avans od najmanje 40% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
 • čekovima građana do 6 mesečnih rata
 • Platnim karticama (Dina, Master, Maestro, American Expres i Visa)

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

 • Plaćanje i doplate u zemlji u vezi sa ovim putovanjem putnici izmiruju u dinarima po kursu poslovne banke na dan plaćanja. Fakultativni izleti plaćaju se na licu mesta u evrima. Za realizaciju fakultativnog izleta potrebno je najmanje 30 učesnika.
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predvidjenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Konačan iznos avionskih taksi podložan je promeni i utvrdjuje se najkasnije 48 sati pre započinjanja putovanja.
 • Na letu Air Serbia dozvoljen je jedan prtljag maksimalne težine 20kg i jedan ručni prtljag maksimalne težine 8kg.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 120 putnika).
 • Raspored mesta u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - "tax free", pa Vas molimo da to imate u vidu
 • Uz ovaj program i cenovnik važe Opšti uslovi organizatora putovanja
 • Organizator ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Cenovnik br. 2 od 29.06.2019.

 

Subagent - Calypso Tours International.
Organizator - KonTiki Travel & Service d.o.o, licenca OTP 80/2014 - Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja organizatora

Logo (2)

logo