Email: info@calypsotours.info
Telefon: +381 11 361-9299; 361-5352
Mobilni: +381 63 1177-810
pon - pet: 09-19h, subota 10-15h

Atina

ATINA

PIREJ - GLIFADA - KORINT - EPIDAURUS - NAFPLION - MIKENA

6 dana (3 noćenja) - autobusom
Termini:  27. April 2018.

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan BEOGRAD...
Polazak autobusa iz Beograda u 19.00h (za tačno vreme i mesto polaska pozovite agenciju dva dana pre puta). Vožnja kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjem radi graničnih formalnosti i odmora...
2.dan ...ATINA
Dolazak u Atinu. Smeštaj u hotel i slobodno vreme za odmor. Nakon kraćeg odmora, zajednički odlazak pešice ili metroom do dela Atine u podnožju Akropolja: Anafiotika - jedinstveno, skriveno naselje sa tipičnom kikladskom arhitekturom, Plaka i Monastiraki - jedno od najboljih mesta za opuštanje i uživanje u mnogobrojnim kafićima i restoranima, kao i u prodavnicama odeće, obuće, tradicinalnih začina, antikvarnicama... Individualni povratak u hotel. Noćenje.
3.dan ATINA - PIREJ - GLIFADA - ATINA
Doručak. Nakon doručka odlazak na panoramsko razgledanje grada uz pratnju lokalnog vodiča: trgovi Omonija i Sintagma, Parlament, Hadrijanova vrata, Zevsov hram, stari Olimpijski stadion, Predsednička palata i prisustvovanje smeni predsedničke straže - Evzoni, panorama Akropolja i stare Agore, fakultativni obilazak drevnog Akropolja - hram boginje Atine Partenon, Propileji i Erehtejon. Nakon toga polazak za Pirej i Glifadu, slobodno vreme za šoping i ručak u nekom od restorana duž obale. Povratak u Atinu u popodnevnim satima. Uveče fakultativni odlazak u neku od taverni na Plaki uz muzičko-folklorni program i večeru. Individualni povratak u hotel. Noćenje.
4.dan ATINA - ARGOLIDA (KORINT - EPIDAURUS - NAFPLION - MIKENA) - ATINA
Doručak. Nakon doručka, slobodan dan ili fakultativni celodnevni izlet na Argolidu (Peloponez) sa obilaskom Korintskog kanala, prelazak mostom sa Atike na Peloponez, prolazak pored Tirinsa i obilazak Epidaurusa - čuveno antičko pozorište, zatim odlazak do Nafpliona-stare grčke prestonice i obilazak ostataka "zlatne" Agamemnonove Mikene sa Lavljom kapijom, kraljevskim grobovima i tzv. Atrejevom riznicom. Povratak u Atinu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno veče. Noćenje.
5.dan ATINA...
Doručak. Nakon doručka napuštanje hotela oko 10.00h i slobodno vreme za šetnju i šoping. U 18.00h polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora.
6.dan ...BEOGRAD
Dolazak u Beograd oko podneva. Kraj putovanja.

TERMIN PUTOVANJA USLUGA HOTEL CENA ARANŽMANA PROMO CENA
27.04 - 02.05.2018. 3ND HOTEL 3* 175€ 155€

*Promo cena važi za ograničen broj mesta (do popune kapaciteta)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz turističkim autobusom (klima,TV,DVD) na navedenoj relaciji
 • smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama i dvokrevetnim sa pomoćnim ležajem u hotelu 3* u Atini na bazi 3 noćenja sa doručkom, doručak - buffet (samoposluživanje)
 • razgledanje gradova prema programu sa stručnim vodičem
 • vodič tokom putovanja, troškovi organizacije i realizacije putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • gradsku komunalnu taksu - oko 1€ po osobi/noć
 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje
 • individualne troškove putnika
 • fakultativne izlete, ulaznice za lokalitete navedene u programu
 • doplatu za jednokrevetnu sobu - 50€.

FAKULTATIVNI IZLETI (minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 30 putnika):

 • Akropolj (sa ulaznicom i vodičem) - 25€ (za polazak 27.04. cena izleta je 30€)
 • Grčko veče - 35€
 • Argolida sa ulaznicama - 45€.

OPIS HOTELA:
Smeštaj naših gostiju je u navedenim hotelima ili sličnom:

 • Hotel Achillion 3*, hotel Iniohos 3*, hotel Marina 3* ili sličan
 • Hotel Achillion 3* www.achillionhotel.com
  • Lokacija: Hotel se nalazi na samo nekolimo minuta hoda od trga Omonia i istoimene metro stanice odakle metro linija saobraća do ostalih delova Atine. Hotel je na pešačkoj udaljenosti od brojnih znamenitosti Atine: Arheološkog muzeja, Akropolja, trga Sintagama, boemske četvrti Plaka i čuvenog Monastirakija. U sklopu hotela se nalazi bar, restoran, recepcija i wifi internet. Hotel ima 63 sobe. Sve sobe su opremljene kuptilom fenom za kosu, direktnom telefonskom linijom, SAT TV, frižiderom. Usluga: noćenje sa doručkom - buffet (samoposluživanje).
 • Hotel Iniohos 3* www.iniohoshotel.gr
  • Lokacija: Hotel se nalazi u centru grada. Na par minuta hoda od trga Omonia ili vožnje od svih značajnijih kulturno-istorijskim znamenitostima Atine. Hotel ima restoran, konferencijsku salu, bar, recepciju i wifi internet. Hotel sadrži 134 sobe opremljene kupatilom, TV-om, klima uređajem, frižiderom, wifi internet konekcijom. Usluga: noćenje sa doručkom - kontinentalni (samoposluživanje).

NAČIN I USLOVI PLAĆANJA:

 • Cena aranžmana je izražena u EUR po osobi. Dinarsko plaćanje po efektivnom prodajnom kursu banka Intese na dan uplate. Rezervacija aranžmana se obezbeđuje uplatom akontacije u iznosu od 30% od ukupne vrednosti aranžmana, a ostatak se plaća 15 dana pre polaska na putovanje - gotovinski, čekovima građana, platnim karticama Visa, Mastercard, Maestro, Dina .

VAŽNE I OPŠTE NAPOMENE:

 • Doručak u hotelima u Grčkoj je skroman i obuhvata: salamu, sir, slatko pecivo, tople i hladne napitke.
 • Sadržaj panoramskog razgledanja i obilazaka lokaliteta, predviđenih programom, podložan je promeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, promenom radnog vremena na lokalitetima za vreme praznika, štrajkovima, saobraćajnim kolapsom i slično).
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Belvi travel.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Grčke.
 • Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 30 putnika da bi se isti realizovali. U slučaju manjeg broja putnika, moguće je realizovati fakultativni izlet uz korekciju cene izleta.
 • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Putnik za putovanje u inostranstvo je dužan da se pre zaključivanja ugovora o putovanju informiše kod nadležnog konzulata o viznim, carinskim, zdravstvenim i drugim uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju, kao i da sam putnik blagovremeno i uredno obezbedi potrebne uslove i isprave.
 • Putnik za putovanje u inostranstvo mora imati važeću putnu ispravu sa rokom važenja još najmanje 3 meseca od dana završetka putovanja ili više, a u skladu sa informacijom koju je dobio od nadležnog konzulata.
 • Svi putnici su obavezni da poštuju važeće zakonske carinske propise za iznošenje deviza iz zemlje.
 • Organizator putovanja zadržava pravo da u slučaju promene cene prevoza promeni i cenu putovanja, kao i da u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih učesnika otkaže putovanje (minimalan broj putnika za realizaciju ovog aranžmana je 40 putnika).
 • Krajnji rok za otkazivanje putovanja od strane agencije je 5 dana pre puta.
 • Upozoravaju se putnici da zbog poštovanja satnica predviđenih programom putovanja (satnica je uskladjena kako sa programom putovanja tako i sa zakonom o saobraćaju), ne postoji mogućnost zadržavanja autobusa na graničnom prelazu radi obavljanja procedure povraćaja poreza - "tax free", pa Vas molimo da to imate u vidu.
 • Raspored sedenja u autobusu pravi organizator prema redosledu prijavljivanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli agencija i naknadne izmene nisu moguće. Ulaz je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja.

Cenovnik br 1. 25.12.2017.

Subagent - Calypso Tours International.
Organizator - Belvi Travel, licenca OTP 25/2016 - Uz ovaj program vaze Opšti uslovi putovanja organizatora

Logo (2)

logo