Email: info@calypsotours.info
Telefon: +381 11 361-9299; 361-5352
Mobilni: +381 63 1177-810
Radno vreme: od 09h-19h
Subota: od 10h-15h

Sarajevo

SARAJEVO-HOLIDAY MARKET

Autobusom 2 dana

SARAJEVO – je glavni grad Bosne i Hercegovine i njen najveci kulturni i ekonomski centar. Kroz grad protice reka Miljacka, a u neposrednjoj blizini grada je i izvor reke Bosne- popularno izletiste Sarajlija. Sarajevo se moze pohvaliti dobro ocuvanim starim jezgrom grada...prosetajte se Bascarsijom i uzivajte u prelepoj orjentalnoj arhitekturi za vreme praznika...Sarajevo holiday market je manifestacija koja ima za cilj da upotpuni praznicnu atmosferu kako za gradjane Sarajeva, tako i za turiste. Sama manifestacija nastala je sa ciljem da se gradu vrati dozivljaj zime i praznika u njihovom punom sjaju i tom prilikom organizuju se brojne promocije, degustacije, koncerti...

PROGRAM PUTOVANJA

1.Dan- petak – Polazak iz Beograda oko 23h (tačno vreme i mesto polaska biće poznato 3 dana pre početka putovanja). Noćna vožnja kroz Srbiju prema Sarajevu sa usputnim pauzama radi odmora.
2.Dan- subota – Dolazak u Sarajevo u ranim jutarnjim satima. Po dolasku panoramsko razgledanje grada : Saraj, Vjećnica, Inat kuća, Latinska ćuprija-mesto na kom je 1914.godine Gavrilo Princip izvršio atentat na austrougarskog prestolonaslednika Franca Ferdinanda, odlazak do glavne pešačke zone gde se nalaze katedrala i srpska Saborna crkva, Gazi Husref begova džamija iz XVI veka. Odlazak do Baščaršije, Morića Han, kazandžiluka... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Preporuka je da deo slobodnog vremena provedete u obilasku Holiday marketa uz predivnu prazničnu atmosferu... U večernjim satima okupljanje na dogovorenom mestu i polazak prema Beogradu. Vožnja kroz Bosnu, Srbiju sa usputnim pauzama za odmor... Dolazak u Beograd oko ponoći. Kraj usluga.

TERMINI PUTOVANJA CENA ARANŽMANA  SPECIJALNA CENA
13.12.2019. 35 €  22 € do 15.11.2019.
27.12.2019. 35 € 22 € do 15.11.2019.
03.01.2020. 35 € 22 € do 15.12.2019.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • prevoz turističkim autubusom (audio, video, A/C) na datoj relaciji
 • razgledanje po programu
 • usluga vodiča - pratioca tokom putovanja
 • troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • individualne troškove putnika
 • obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:
 • deca (od 6 mes-18.god.) – 90din; odrasli (od 18-70.god.) – 130din; stariji (od 70-80 god.) – 270din;

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate
 • ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
 • gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja
 • čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate (rate dospevaju svakog 10. i 25. u mesecu. Čekovi se deponuju 7 dana pre početka putovanja.)
 • platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro i American Express
 • na rate platnim karticama Banke Intesa: (Važi samo za uplate u poslovnici Calypso Tours)
 • osiguranje se plaća na dan rezervacije
 • cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni

NAPOMENE

 • U SKLADU SA ODREDBAMA ZAKONA O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA GARANCIJE PUTOVANJA NACIONALNE ASOCIJACIJE TURISTIČKIH AGENCIJA PU "YUTA", BEOGRAD, PO UGOVORU O GARANCIJI PUTOVANJA BROJ 0143/2019 OD 25.01.2019.GOD., POLISA OSIGURANJA BROJ 300059765 OD 25.01.2019. GODINE AKCIONARSKOG DRUŠTVA ZA OSIGURANJE „DDOR NOVI SAD" U VISINI 300.000 € ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA
 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Calypso Tours International.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Češke.
 • U slučaju promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Calypso Tours International ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
 • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument sa odgovarajućim rokom važenja i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiju. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
 • Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU I za ulazak u Republiku Tursku pasoš treba da važi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
 • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Minimalan broj putnika za realizaciju putovanja je 50. Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika. U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 5 dana pre polaska.
 • Raspored sedenja u autobusu odredjuje organizator putovanja. Potpisivanjem ugovora putnik je dužan da prihvati mesto u autobusu, koje mu dodeli organizator putovanja i naknadne izmene nisu moguće. Redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju. Prilikom pravljenja redosleda sedenja uzimaju se u obzir stariji putnici, trudnice, porodice sa decom (do 12 godina), putnici sa dokumentovanim zdravstvenim problemima... Prvi red sedišta su službena sedišta i ako nema potrebe, ne izdaju se putnicima.
 • Ulaz i izlaz putnika je moguć samo na obeleženim parkinzima ili benzinskim pumpama duž autoputa. Ulaz i izlaz putnika na teritoriji Beograda i ostalih mesta prema programu putovanja odredjuje organizator putovanja u skladu sa zakonskim propisima. Putnik je u obavezi da to ispoštuje, bez prava žalbe.
 • Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja CalypsoTours International

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja T.A.Calypso Tours International, licenca OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine

Logo (2)

logo