Email: info@calypsotours.info
Telefon: +381 11 361-9299; 361-5352
Mobilni: +381 63 1177-810
Radno vreme: od 09h-19h
Subota: od 10h-15h
Neradni dani: 15. i 16.02.2019.
Dežurni telefon: +381 63 1177-810

SAD

SAD

-priče sa Američkog Zapada: Izbor najzanimljivijih 14 dana-

usa

Postoji puno razloga zašto se američki jugozapad smatra jednim od najlepših i najmagičnih područja na svetu. Doživite duh Jute, Arizone i Novog Meksika, gde ćete se uroniti u svet bajkovitih crvenih stena, veličanstvenih kanjona, indijanske kulture Hopi, Navajo, Zumi i Apache plemena i osetiti tajnovitosti Zapadne Amerike.
Ovo je više nego obično putovanje, to je iskustvo koje će trajati doživotno.

Datum polaska : 30.10.2018

PROGRAM PUTOVANJA:

1.Dan-PHOENIX , AZ
Doček na aerodromu Skaj Harbor u Feniksu i transfer do hotela. Glavni grad Arizone, Feniks je najnaseljeniji grad na američkom jugozapadu i glavni kulturni, ekonomski i transportni centar u regionu. Šire područje Feniksa se inače naziva "Valley of the Sun - Sunčana Dolina". Sastanak grupe u 18.30h kada će sa vodičem krenuti u obilazak razgledanja grada. Noćenje u Feniksu.
2.Dan-PHOENIX, AZ - DESERT BOTANICAL GARDEN & HEARD MUSEUM
Posle doručka odlazimo u Desert Botanical Garden, gde su pustinjske biljke smeštene usred crvenih stena Papago Buttesa. Sa pet tematskih staza za istraživanje, lako je se izgubiti među visokim kaktusima, rukavima sukulenata, raskošnim divljim cvetovima i bujnim drvećem. Od 12-14h slobodno vreme za ručak. Posle ručka, sledi obilazak Muzeja kulture Indijanske Amerike, jednog od prvih Indijanskih muzeja u Sjedinjenim Državama. Ovde ćemo upoznati artefakte, istoriju, zanate i bolje razumeti način života mnogih indijskih plemena iz ove oblasti. Povratak u hotel i slobodne aktivnosti. Noćenje u Feniksu.
3.Dan-PHOENIX, AZ - SUPERSTITION MOUNTAINS & LOST DUTCHMAN MINE
Nakon doručka odlazimo do Superstition Mountains, koje se smatraju svetim planinama lokalnih Indijanaca iz Arizone. Apači veruju da u planini postoji rupa koja vodi pravo do pakla. Ove planine formirale su vulkanske erupcije koje su se dogodile prije 15 miliona godina. Od 12-14h ćemo imati slobodno vreme za ručak. Posle ručka, posećujemo rudnik Lost Dutchman, mjesto gde mnogi entuzijasti i dalje traže zlato. Prema legendi, ovo mesto skriva rudnik zlata. Povratak u hotel i slobodne aktivnosti. Noćenje u Feniksu.

Superstition-Mountains

4.Dan-SEDONA, AZ - MONTEZUMA CASTLE - RED ROCKS - VORTEX - STARGAZING
Posle doručka, posetićemo Montezuma Castle. Ovaj spomenik je usvojio naziv "dvorac" zbog svog veličanstvenog izgleda. Ovi 1.000-godišnje ostaci, izgrađeni u krečnim stenama, bile su, u stvari, višeporodični domovi drevnih indijanskih farmera. Uživaćemo u laganoj šetnji oko ove drevne ruševine i iskoristite priliku da napravi momnoštvo fotografija. Montezumin bunar, samo nekoliko kilometara na severu, nalazi se prirodni podzemni rezervoar koji vodom dopunjuju okolni izvori. Ovaj bunar igra važnu ulogu u mitologiji lokalnih naroda u regionu. Nakon toga, idemo do Sedone (30 minuta vožnje) i smeštamo se u hotel ***. Od 12-14h slobodno vreme za ručak. Posle ručka, posetićemo čuvene Red Rocks Sedone, na oko 2-3 sata. Posetićemo nekoliko vorteks mesta, poznata kao mesta posebne energije i lekovitosti. Takođe ćemo napraviti malo stargazinga – gledanja u zvezde. Nakon toga, povratak u hotel i noćenje u Sedoni.
5.Dan 5SEDONA, AZ- JEROME, AZ (grad duhova) - SEDONA VINARIJA
Posle doručka odlazimo u Jerome, stari rudarski grad "duhova", gde ćemo obilaziti uklete hotele, prodavnice kristala i klajdoskopa i Rudarski i istorijskih muzej. Poznat kao američki originalno najočuvaniji grad i najveći grad duhova u Americi, Džerome je sada dom za umetnike i muzičare. Od 12-14h slobodno vreme za ručak. Posle ručka posetićemo lokalnu vinariju gde možemo degustirati lokalna vina. Otprilike oko 15.30h povratak u hotel Sedonu. Slobodne aktivnosti. Noćenje u Sedoni.
6.Dan-GRAND CANYON, AZ - PAGE, AZ
Nakon doručka vozimo kroz pustinju Sonora, na putu ka jednom od sedam čuda sveta, Grand Kanjonu (2 sata vožnje). Tamo ćemo imati organizovanu celodnevnu turu i priliku da uđemo u kanjon sa južnog oboda. Slobodno vreme za ručak, fotografisanje, planinarenje i razgledanje. U dogovoreno vreme polazak za Page, Arizona (1.5 sata vožnje). Smeštaj i noćenje u Pejdžu.
7.Dan-PAGE, AZ - JEZERO POWELL – REZERVAT NAVAJO INDIJANACA

jezera PauelPosle doručka idemo do jezera Pauel - prekrasan rezervoar duž reke Kolorado usred velike pustinje u Juti. To je drugi po veličini rezervoar stvoren ljudskom rukom u Sjedinjenim Državama. Poznat po svojim brojnim peščanim plažama, sjajnom plavom vodom i crvenim pejzažima, ovo zabavno mesto za odmor je jedna od glavnih atrakcija Arizone. Nakon uživanja u ovom prelepom jezeru, vozićemo se do indijanske Navaho zajednice, gde će nas u obilazak povesti pripadnik Navaho plemena. Imaćemo ručak unutar Navaho rezervata. Slobodno vreme u području zajednice Navaho. Kasnije uveče, vraćamo se u naš hotel u Pejdžu. Slobodne aktivnosti i noćenje u Pejdžu.
8.Dan-PAGE, AZ- ZION CANYON, UT - BRYCE CANYON , UT
Nakon doručka do kanjona Zion u Juti (1.45 sati vožnje). Vreme za setnju-trekking. Otkrivamo veličanstvenost prirode Ziona dok se divimo visokim platoima i lavirintu od uzanih, dubokih klisura od peščara sa visoko uzdignutim kamenim tornjevima. Slobodno vreme za ručak od 12-14h. Prelazak iz Ziona u Brajs Kanjon, Juta. Vreme za pentranje po Brajs Kanjonu. Istražujemo pejzaž sačinjen od pećina, klisura i drugih stenovitih formacija dok stičemo saznanja o geologiji ovog područja, jednom od najfascinantnijih u Sjedinjenim Državama. Nakon toga, vraćamo se na polazno mesto (1.5h vožnje do hotela). Noćenje u Pejdžu.
9.Dan-PAGE, AZ - ANTELOPE CANYON - REZERVAT HOPI INDIJANACA
Nakon doručka idemo u kanjon Antelope, lepo, mistično mesto koje se smatra jednim od obaveznih destinacija za fotografe iz celog sveta. Vreme za upoznavanje Antelope kanjona. Pogled se stalno menjaju kako se sunce kreće preko neba, nežno filtrirajući svetlost preko kamenih zidova. Ovi usredsređeni sunčevi snopovi odbijaju svetlost napred i nazad preko zidova uskog kanjona, stvarajući zadivljujući prikaz boja, svetlosti i senki. Nakon kanjona Antelope, nastavićemo našu vožnju ka Hopi Nation rezervatu gde sledi upoznavanje kulture naroda Hopi. Slobodno vreme za ručak i boravak u zajednici Hopi. Nakon toga, u kasnim večernjim satima vraćamo se u naš hotel. Noćenje u Pejdžu.
10.Dan-PAGE, AZ - SANTA FE , NM- CHACO CANYON & OSTACI DREVNE PUEBLE – I ANASAZI NAROD U SANTA FE-U
Nakon doručka odlazimo u Chaco kanjon (UNESCO svetska baština), gde ćemo obići i shvatiti vrednost ostataka kulture drevnih Puebla iz naroda Anasazi. Ova drevna lokacija je Maču Pikču Severne Amerike. Nakon toga, nastavićemo našu vožnju do glavnog grada Novog Meksika Santa Fea. Kratka tura po Santa Feu, poznatom i kao "sveti grad". Istražićemo male, namotane ulice u rezidencijalnoj četvrti kako bi otkrili tradicionalnu toplinu novog meksičkog Pueblo stila, klasičnu eleganciju španskog teritorijalnog stila, kao i Novi Meksički stil visokih i uskih krovova. Posle možemo uživati u osvežavajućem ledenom čaju od kaktusa ili indijskom 'Cota' čaju uz domaće Bizcochito-se (domaći buter kolačići) dok se opuštamo u tradicionalnom dvorištu kafea.
Slobodno vreme za ručak. Smeštaj u hotel i slobodne aktivnosti. Noćenje u Santa Feu.
11.Dan-SANTA FE, NM - ALBUQUERQUE, NM
Posle doručka idemo u Albukerk, NM. Po dolasku, imat ćemo vremena za kraći obilazak grada. Smešten je u pustinji Chihuahuan u podnožju planine Sandia a lepota prirodnog okruženja je jedan od glavnih aduta najvećeg grada Novog Meksika. Neonski znaci još uvek sijaju pored starog Route 66 koji prolazi preko Albukerkea, koji je sada Central Avenue. U Albukerkeu postoji veoma živa umetnička scena - svake godine ima stotina umetničkih festivala –a tu su i mnoge galerije sa indijanskom umetnošću i nakitom. Slobodne aktivnosti. Noćenje u Albukerku.
12.Dan-ALBUQUERQUE, NM - TUCSON, AZ
Nakon doručka polazak u Tukson, AZ-jedan od najsunčanijih gradova u Sjedinjenim Državama. Dolazak u hotel u Tuksonu. Slobodno vreme za ručak. Posle ručka naš vođa puta će nas provesti kroz istorijski Stari Pueblo. Noćenje u Tusonu.
13.Dan-TUCSON, AZ - BIOSPHERE - TOMBSTONE, AZ - OK CORRAL
Posle doručka ćemo obići Biosferu 2, jedan od najjedinstvenijih objekata na svetu posvećen istraživanju i razumevanju globalnih naučnih problema. Zatim ćemo obićinekoliko poznatih mesta istorije američkog "divljeg zapada", kao što je Tombston. Ovaj čuveni grad je dom OK Corral-a, poznatog mesta obračuna. Posetićemo stare salune, prodavnice i muzeje i čuti ćemo priče o Dok Holideju, Vajatu Erpu i drugim likovima te epohe, kao i uživo videti rekonstrukciju obračuna. Slobodno vreme za ručak i slobodne aktivnosti. Noćenje u Tuksonu.
14.Dan-TUCSON, AZ - PHOENIX, AZ
U podne odjava iz hotela i transfer do aerodroma u Feniksu (2 sata vožnje). Dolazak na aerodrom u 14.00h. Naša avantura se ovde završava.

tucson

Plaćanje na rate (čekovima ili platnim karticama) na upit €

Uz odobreni popust za plaćanje gotovinom, cena aranžmana 1940€
+ medjunarodna avio karta na upit u agenciji

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima 3*/ 4* na bazi doručka,
 • lokalne ekskurzije navedene u programu putovanja,
 • transferi,
 • troškovi organizacije i vodjenja putovanja
 • troškovi lokalnog vodica na srpskom i predstavnika agencije tokom čitavog putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • medjunarodni avionski prevoz na navedenim relacijama,
 • ulaznice na arheološke lokalitete, nacionalne parkove i muzeje, sem ukoliko nije naznačeno u programu putovanja
 • bakšiš za lokalne vodiče na ekskurzijama,
 • fakultativni izleti,
 • medjunarodno zdravstveno osiguranje,
 • troškovi pri prikupljanju dokumentacije za dobijanja američke vize.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate, rezervacija se vrši prilikom uplate od 50% aranžmana,
 • ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
 • cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni
 • platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro i American Express uz mogućnost plaćanja na rate do 6rata kreditnim karticama ili čekovima, sa tim da je neophodna uplata od 50% pri prijavi za aranžman a ostatak na rate
 • gotovinski ili čekovima

NAPOMENE:

 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika.
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije SAD.
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 10 dana pre polaska.
 • U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualnu materijalnu štetu (kradju, gubitak stvari...) ili bolest putnika
 • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Postoji mogućnost promene itinerera na letovima, promene ruta putovanja ali uz obilazak svih navedenih mesta i lokaliteta navedenih u programu, sa čim se ne smanjuje atraktivnost putovanja.
 • Putnici moraju biti psihofizički spremni za put, kao i na eventualne promene i improvizacije na terenu

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja T.A.Calypso Tours International po članu 63. Zakona o turizmu
Licenca OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine

Logo (2)

logo