Email: info@calypsotours.info
Telefon: +381 11 361-9299; 361-5352
Mobilni: +381 63 1177-810
Radno vreme: od 09h-19h
Subota: od 10h-15h

Peru-Brazil

VELIKA JUŽNOAMERIČKA TURA
PUTEVIMA DREVNIH INKA I TRAGOM AMAZONSKIH ZAJEDNICA

PERU – BRAZIL
ANDI + AMAZON

LIMA-KUSKO-MACHU PICHU-PUNO-JEZERO TITIKAKA-IQUITOS-TABATINGA-MANAUS-RIO DE JANEIRO

Termin putovanja: 15.05. - 08.06.2018

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan: BEOGRAD/BUDIMPEŠTA ili BEČ/LIMA
Let iz Budimpešte i autobuski transfer iz Beograda sa kućne adrese do aerodrome u Budimpešti ili Beča, sa konekcijom za let do Lime . Dolazak u Limu i transfer do hotela . Odmor i upoznavanje „Grada kraljeva". Noćenje.
2.dan: LIMA
Doručak. Organizovano razgledanje Lime: glavni trg, katedrala, gradska većnica, kolonijalne zgrade, predsednička palata, katedrala San Francisco, Trg San Martin... Povratak u hotel. Noćenje.
3. dan: KUSKO
Doručak. Napuštanje hostela, transfer do aerodroma i let avionom do Kuska. Transfer do hostela. Smeštaj. Odmor uz aklimatizaciju – prilagođavanje na nadmorsku visinu koja iznosi 3200 metara. Organizovani večernji obilazak centra grada u pratnji vodiča grupe. Povratak u hotel. Noćenje.
4.dan: KUSKO CITY TOUR
Doručak. Prepodnevno razgledanje glavnog grada imperije Inka Tawantisuyo, sa lokalnim vodičem, i arheoloških lokaliteta u samom Kusku i okolini. Obuhvata posetu „Hramu sunca" (el Templo del Sol Qoricancha (Korikanča)) – Santo Domingo i posetu arheoloških iskopina (zidina) Saqsayhuaman (Saksajuaman), Kenko, Puca Pucara (Puka Pukara) i Tambomachay (Tambomačaj). Po završetku ekskurzije, transfer do hotela. Slobodne aktivnosti. Noćenje.
5.dan: KUSKO SVETA DOLINA INKA
Doručak. Celodnevna ekskurzija poseta „Svetoj dolini" („Valle Sagrado") sa lokalnim vodičem, sa uključenim ručkom. Polazak u 9h minibusom, a završava se oko 19h. Poseta Pisku, gde se nalazi tipična indijanska pijaca, odlazak do doline Urubamba koja se pruža uz obale reke Vilkanota. Ručak u jednom lokalnom restoranu. Popodne poseta utvrđenju i gradiću Ollantaytambo (Oljantajtambo), sagradjen da bi nadzirao ulaz u ovaj deo doline i zaštitio je od mogućih napada stanovnika prašume. Gradić je bio vojni, religiozni i kulturni centar imperije Inka. U povratku, poseta živopisnom selu Chinchero, gde se nalaze ostaci kraljevskih kuća Tupac Inca Yupanqui. Povratak u centar grada Kuska minibusom. Kratka šetnja do hotela. Noćenje.
6.-10. dan: MAČU PIKČU INKA TREK SALKANTAY – KUSKO
Putnici koji ne da idu na Inka trek, ostaju tri dana u Kusku, individualne aktivnosti, fakultativni izleti, shopping...ukoliko postoji zainteresovanost moguce organizovanje izlet i do amazonske prašume ili prisustvovanje ceremoniji Ayahuasce.
Četvrtog dana nakon doručka transfer u pratnji lokalnog vodiča autobusom do Ollantaytamba, i odatle vozom do Aguas Calientesa i noćenje u Aguas Calientesu, uz priključenje grupi petog dana uz obilazak Machu Picchu. U večernjim satima povratak u Kusko čitave grupe.

DAN 1: CUSCO – MARCOCASA 18 km
Izlazak iz Kuska u 4.30 ujutru i prolazak kroz lokalitete Izcuchaca y Limatambo i stizemo do mesta Molle pata (2900m.n .v.). Dorucak. Autobuski prevoz do mesta Markokasa (50 min) (3380m.s.n.m) odakle kreće naše pešačenje koje traje oko 5h, gde prolazimo kroz naselja Markokasa i dolazimo do mesta Soraypamapa (3900m.s.n.m) oko 1.30. Ručak. Kamp mesto. Nakon ručka mozemo posetiti i prelepu Humantay (4200m.s.n.m), i potrebno nam je 1:30 sata uspona, odakle imamo impresivni pogled na panoramu planine. U večernjim satima večera i odmor.
DAN 2: SORAYPAMPA – CHAULLAY 21km app
Dorucak oko 7:00am. Nastavljamo setnju od mesta Soraypamba do najvise tačke načeg puta, do prevoja Salkantay (oko 56 sati pesacenja), (4650m.n.v), gde prolazimo kroz mesta Salkantaypampa i Soyrococha gde nastavljamo put prolazeci pored male lagune i nakon toga se spustamo do mesta Huayracmachay (oko 4h pesacenja) (3800.m). Ručak. Nakon ručka nastavljamo spuštanje sve do mesta Chaullay (oko 3h pesačenja) (2900m.s.n.m). Kamping mesto. Odmor.
DAN 3: CHAULLAY – PLAYA SAHUAYACO – SANTA TERESA 11km.
Doručak. Nastavljamo pešačenje uz različite kulture, kao sto je koka, koja važi za svetu biljku starosedeoca, koja se isto tako i kultivise u tropskoj zoni. Poslednje pešačenje dana nas vodi do mesta Playa (oko 5h pešačenja)(1900m.n.v). Rucak. Nakon rucka idemo autobusom do mesta Santa Teresa i tu nocimo.
Opcionalna poseta termalnim izvorima Cocalmayo.
DAN 4: SANTA TERESA – AGUAS CALIENTES 17 km.
Doručak. Treking nastavljamo sve do mesta Aguas Calientes, za šta nam treba oko 6h, prolazimo pored Hidroelektrane i na tom mestu imamo box lunch. Uz put uživamo u panorami mesta i pejzažima okoline i na kratko zastajemo na nekim atraktivnim mestima, kao sto su vodopadi, da bi popodne dosli do Aguas Calientesa, koji se nalazi u podnozju Macu Picua. Tu nocimo u jednom hostelu. Večera.
DAN 5: MACHU PICCHU CUSCO
U ranim jutarnjim satima, oko 4.30 de krećemo na uspon izgubljenog grada Inka civilizacije Maču Pikču, za šta ce nam trebati do 2h. pešačenja. Ostatak dana slobodno vreme i razgledanje Inka grada Maču Pikču sa nasim lokalnim vodičem. U popodnevnim satim se vraćamo do mesta Aguas Calientes do našeg voza koji nas vodi do mesta Ollantaytambo, odakle nas čeka autobus koji nas vodi do Kuska. Smeštaj u hotel. Noćenje.

INKA TREK UKLJUČUJE

  • Transport iz Kuska do mesta Marcocasa. Turistički autobus
  • Profesionalni vodič
  • Dodatni vodič ukoliko ima vise od 14 putnika
  • Kuvar sa iskustvom na ovakvim putovanjima
  • Asistent kuvara ukoliko ima vise od 10 putnika
  • 4 doručka , 4 ručka , 4 večere
  • Konji (hrana, 5kg prtljaga po putniku, a uključuje i vreću za spavanje i podmetač), samo za tri dana.
  • Šatori i podmetači
  • Ulaz u Machupicchu.
  • 01 noć u hostelu u mestu Aguas calientes
  • Povratna karta za turisticki voz Aguas calientes –Ollantaytambo u 21.30h ili 18.35h u zavisnosti od slobodnih mesta
  • Transport Ollantaytambo – Kusko. Turistički autobus

NE UKLJUČUJE :

  • Doručak prvog dana.
  • Ručak poslednjeg dana.
  • umesto pešačenja, u opciji prevoza od Hidroelektrane do mesta Aguas Calientes
  • Vreća za spavanje.
  • Autobus transfer od Machu Picchu do mesta Aguas Calientes $ 9
  • Bakšiš za vodiča, kuvara i nosače za grupu oko $ 20-25
  • NAPOMENA: U slučaju lošeg vremena preko prevoja Salkantaj, doći će do promene putanje treka što neće umanjiti atraktivnost puta.

11.dan: KUSKO
Doručak. Napuštanje hotela. Bus za Puno. Dolazak u popodnevnim ili večernjim satima u Puno. Smeštaj u hotel. Noćenje.
12.dan: PUNO – TITIKAKA – PLUTAJUĆA OSTRVCA UROS I AMANTANI/TAQUILE
Doručak. U jutarnjim satima transfer do dokova jezera Titikaka i celodnevni izlet do plutajućih ostrvaca Uros i ostrva Amantani/Taquile sa uključenim ručkom. Povratak u Puno i transfer do hotela. Noćenje.
13.dan: PUNO – JULIACA – LIMA / LIMA – IQUITOS (ili LIMA - BEOGRAD ukoliko idete samo na prvi deo putovanja)
Doručak. Prevoz do aerodroma u Hulijaki. Avio let do Iquitosa sa konekcijom u Limi. Transfer do hotela u Iquitosu. Noćenje.
14.dan: IQUITOS
Doručak. Boravak u ovom neobičnom peruanskom amazonskom gradu do kojeg se može doći samo vodenim ili vazdušnim putem. Podeljen je na dva dela, gde je jedan deo luka Belem sa svojim drvenim kućicama podignutim na stubovima, a koji je tokom 6 meseci u godini na vodi a ostalih 6 meseci na zemlji. Mesto bogato amazonskom florom i faunom. Tu se nalaze i pleme Boras i Jaguas, koji se mogu obići, i isto tako videti i rečni delfini i posetiti gradski muzej ali i lokalnu amazonsku pijacu. Noćenje.
15.dan: IQUITOS – TABATINGA / BRAZIL
Doručak.Jutarnji polazak motornim čamcem do tromeđe, graničnog prelaza Perua/Kolumbije/Brazila. Nakon graničnih formalnosti, mogućnost obilaska kolumbijskog sela/gradića Leticija i povratak u brazilski deo i gradić Tabatinga. Transfer do hotela. Noćenje.
16./19.dan: TABATINGA – AMAZON – MANAUS
Doručak. Odlazak do dokova Tabatinge i ukrcavanje na brod uz četvorodnevnu plovidbu Amazonom uz uključene obroke na brodu. Brodovi nisu luksuzni prekookeanski, nego lokalni turistički koji su više u rustičnoj varijanti plovidbe i pravi su avanturistički izazov za putnike koji putuju u ambijentu amazonske prašume, gde imamo ležaljke i noćenje na palubi. Na licu mesta možemo proveriti mogućnost iznajmljivanja kabina uz doplatu, za one koji su zainteresovani (ukoliko postoji mogućnost, doplata bi iznosila izmedju 80-100usd za čitavo putovanje) .
Dolazak u Manaus je planiran četvrtog dana putovanja brodom u podnevnim satima. Transfer do hotela. Noćenje.
19.dan: MANAUS
Doručak. Milionski brazilski amazonski grad sa dugačkom istorijom i bogatom florom i faunom, u kombinaciji tradicionalnog i modernog, gde možete probati originalnu guaranu između ostalog, pa i amazonsku lokalnu hranu. Uz dogovor mogućnost posete delte reke Amazon, lokalne zajednice, kao i rečne delfine i amazonsku floru i faunu kao fakultativni izlet. Noćenje.
20.dan: MANAUS
Doručak. Slobodne aktivnosti u ovom milionskom amazonskom gradu. Noćenje.
21.dan: MANAUS – RIO
Doručak. Transfer do aerodroma. Let za Rio. Transfer do hotela u Riu. Noćenje.
22.dan: RIO
Doručak. Čuveni Rio de Žaneiro je prepun zanimljivih mesta, koje se obavezno moraju posetiti. Uz plaže Kopakabane i Ipaneme, vredno posete je i nacionalni park Pan de Asukar Šećerna Glava, kao i Korkovado statua Hrista Redendora, gradska botanička bašta, Sambodrom, centar grada Lapa, gradska katedrala, stadion Marakana. Uz dogovor moguć je fakultativni izlet i poseta svih ovih navedenih mesta, čak i u jednom danu. Noćenje.
23.dan: RIO
Doručak. Slobodne aktivnosti u Riu. Noćenje.
24./25. dan: RIO – BEOGRAD
Doručak. Transfer do aerodroma i medjunarodni avio let sa konekcijama do Beograda ili do Budimpešte/Beča sa autobuskim transferom do Beograda.

Za plaćanje gotovinom, cena aranžmana (25 dana) sa svim avio taksama 3530€

NAPOMENA:

Postoji mogućnost prijave za turu i obilazak prvog dela putovanja u trajanju od 14dana (peru 14dana) i organizovani individualni povratak u Beograd ili prijava za turu drugog dela putovanja u trajanju od 13dana (Peru/Brazil 13dana) gde se priključujete grupi u limi 13.dana putovanja uz organizovani individualni dolazak do lime. cena takvog putovanja da se priključite ili prvom delu ili u drugom delu putovanja radi se na upit organizatoru putovanja.

 • prijava uz akontaciju od 1100 eura, ostatak sume po dogovoru sa organizatorom putovanja
 • cena je rađena na bazi od najmanje 15 prijavljenih putnika.

U CENU ARANŽMANA JE UKLJUČENO:

 • medjunarodni avio prevoz i lokalni avionski prevoz na navedenim relacijama (ekonomska klasa); LimaKusko, HulijakaLima, Lima – Ikitos, Manaus – Rio de Žaneiro sa svim avio taksama
 • smeštaj u dvo i trokrevetnim standardnim sobama u hostelima i hotelima lokalne kategorizacije na bazi noćenja sa doručkom,
 • obroci za vreme Inka treka,
 • lokalne ekskurzije navedene u programu putovanja sa lokalnim vodičima na engleskom; city tour Lima, city tour Kusko, Sveta dolina Inka sa uključenim ručkom, Boleto turistikoulaznica na arheološke lokalitete u zoni Kuska, 5 dnevni Inka trek i Maču Pikču, jezero Titikaka i plutajuća ostrvca Uros sa ostrvom Amantani/Taquile sa uključenim ručkom
 • ulaznice za arheološke lokalitete, transferi aerodromhotel, autobuski prevoz na relaciji KuskoPuno, Puno Hulijaka, prevoz motornim čamcem na relaciji IkitosTabatinga sa uključenim ručkom, 4 dnevni prevoz lokalnim turističkim brodom duž Amazona sa uključenim obrocima tokom plovidbe
 • troškovi organizacije i vođenja putovanja.

U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • bakšiš za lokalne vodiče na ekskurzijama
 • međunarodno putno osiguranje
 • fakultativni izleti navedeni u programu; obilazak Iquitosa, Manausa, Ria (dogovor na licu mesta)

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate
 • ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
 • gotovinski,
 • platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro i American Express
 • cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni
 • kompletna uplata je do popune mesta, a najkasnije 3 nedelje pre polaska

NAPOMENE:

 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika.
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja turističke agencije Calypso Tours International.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Perua i Brazila.
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 10 dana pre polaska.
 • U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Calypso Tours International ne snosi odgovornost za eventualne drugačije usmene informacije o programu putovanja, dobijenih od strane radnika agencije kao i radnika ovlašćenih subagenata, koje nisu u skladu sa elementima zaključenih ugovora o putovanju.
 • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualnu materijalnu štetu (kradju, gubitak stvari...) ili bolest putnika
 • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Postoji mogućnost promene itinerera na letovima, promene ruta putovanja ali uz obilazak svih navedenih mesta i lokaliteta navedenih u programu, sa čim se ne smanjuje atraktivnost putovanja.
 • Učesnici ture moraju biti psihofizicki spremni za put, kao i na eventualne promene i improvizacije na terenu
 • Kalkulacija je radjena na bazi minimum 15 prijavljenih putnika, ukoliko se prijavi manji broj putnika, putovanje se moze realizovati uz povećanje čitavog iznosa putovanja u odnosu na broj putnika u cilju pokrivanja svih troškova organizatora putovanja uz saglasnost putnika.
 • Sastavni deo programa su Opšti uslovi putovanja CalypsoTours International i YUTA standardi

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja T.A.Calypso Tours International po članu 63. Zakona o turizmu
Licenca OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine , cenovnik 1, od 01.09.2017

Logo (2)

logo