Email: info@calypsotours.info
Telefon: +381 11 361-9299; 361-5352
Mobilni: +381 63 1177-810
Radno vreme: od 09h-19h
Subota: od 10h-15h

Kostarika/Panama

INTERKONTINENTALNO PUTOVANJE

K O S T A R I K A - P A N A M A

SAN JOSE – TAMARINDO – NAC. PARK ARENAL – PUERTO VIEJO – NAC. PARK CAHUITA - BOCAS DEL TORO (PANAMA) – PANAMA CITY

Termin putovanja: 07.03.2020 , 16 dana

Kostarika je popularna i rado posećena turistička destinacija zbog svoje prirodne lepote, plaža, životinja, egzotičnih ptica, ali i vulkana. Kristifor Kolumbo bio je prvi Evropljanin, koji je zakoračio na njeno tlo 1502. godine i nazvao je sa razlogom „bogata obala". Upoznajmo Kostariku - „raj na zemlji" , putovanje koje ćete pamtiti zauvek. Na ovom putovanju doživećemo zip lining / letenje preko karipske džungle na seriji zip line kablova, snorkeling na magicnom mestu sa najvećimm sistemom koralnih grebena u Kostarici, hiking kroz džunglu, videćemo vodopade, predivne plaže, tople izvore, egzotične životinje kao što su lenjivci, majmuni....
Mala, ali neverovatno raznolika, Kostarika ima mnogo toga da nam ponudi I sve to se nalazi na površini, koja je skoro duplo manja od Srbije! Kostarika je država sa oko 4.5 miliona stanovnika, pravi biser Centralne Amerike, ekološka država i savršeno mesto za ljubitelje eko turizma i prelepih plaža. Graniči se sa Nikaragvom na severu, Panamom na jugu, Karipskim morem na istoku i Pacifičkim okeanom na zapadu.
Na ovom putovanju pokušaćemo da Vam pružimo nezaboravno iskustvo!

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan : BEOGRAD – PARIZ – SAN JOSE
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" u Beogradu. Medjunarodni let Beograd – Pariz. U Parizu presedanje na interkontinentalni let Pariz – San Jose. Transfer do hotela i smestaj u hotelu Adventure Inn. Noćenje.
2.dan: SAN JOSE - TAMARINDO
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme i polazak do primorskog gradica Tamarindo, na pacifickoj, zapadnoj obali Kostarike. Smestaj u hotel Best Western. Noćenje.
3.dan: TAMARINDO
Dorucak. Organizovani izlet Tamarindo Sunset Cruise + Snorkeling, https://www.viator.com/tours/Tamarindo/Blue-Dolphin-Catamaran-Snorkeling-Sunset-Cruise-from-Tamarindo/d24763-17279P27#. Slobodno vreme. Noćenje.
4.dan: TAMARINDO
Doručak. Slobodno vreme i individualne aktivnosti. Noćenje.
5.dan: TAMARINDO – LA FORTUNA/ ARENAL
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do mesta La Fortuna, koje se nalazi u okviru nacionalnog parka Arenal. U okviru nacionalnog parka nalazi se vulkan, termalni izvori, vodopadi... Po dolasku u mesto La Fortuna smeštaj u hotel Arenal History. Slobodno vreme. Noćenje.
6.dan: LA FORTUNA – OBILAZAK NACIONALNOG PARKA ARENAL - 1.DEO
Doručak. Nakon doručka organizovan obilazak La Fortuna vodopada. La Fortuna vodopad se nalazi u nacionalnom parku Arenal Volcano u podnožju neaktivanog vulkana Chato i pada sa visine od oko 70 metara. Vodopad je zaista impresivan, okružen raznovrsnom florom I faunom - http://www.cataratalafortuna.com/. Nakon obilaska slobodno vreme. Noćenje.
7.dan: LA FORTUNA – OBILAZAK NACIONALNOG PARKA ARENAL – 2.DEO
Doručak. Nakon doručka organizovani izlet - Baldi Hot Springs (termalni izvori). Dnevna ulaznica za rizort obuhvata upotrebu 25 "hot springs pools"(bazeni sa toplim izvorima I padovima vode). Baldi Hot Springs je najveći rizort sa toplim izvorima na svetu, sa 25 termalnih bazena. Imaćete osećaj da plivate u oazi lekovitih voda I sve to uz pogled na Arenal vulkan. Restoran i bar su takodje na raspolaganju posetiocima, postoji mogućnost uživanja u bazenu uz čašu omiljenog pića. Nakon izleta slobodno vreme. Noćenje.
https://www.baldihotsprings.cr/day-pass/.
8. dan: LA FORTUNA - PUERTO VIEJO
Doručak. Nakon doručka polazak na istocnu stranu Kostarike, do jednog od najpopularnijih mesta, Puerto Vieja. Smestaj u hotel Banana Azul. Slobodne aktivnosti. Noćenje.
9.dan: PUERTO VIEJO – CAHUITA NAC.PARK
Doručak. Nakon doručka polazak na organizovani izlet u Nacionalnom parku Cahuita (trajanje izleta oko 4h). Tokom setnje imaćemo priliku da vidimo lenjivce, majmune, iguane, rakune, morphos leptire i još mnogo toga. Nakon izleta slobodno vreme. Noćenje.
10.dan: PUERTO VIEJO – (FAKULTATIVNO) ZIP LINING - CANOPY TOUR
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta - Zip lining/Canopy tour. Ako ste ikada želeli da letite ovo je prilika! Sa preko 2.500 metara ziplin kabla, letećete preko karipske džungle i videti svet odozgo. Ova tura obuhvata 22 platforme sa ukupno 2.760 metara ziplinirane avanture. Jedan od najspektakularnijih zipline kablova na ovoj turi je dugačak 285 metara I visok 80 metara. Nakon fakultativnog izleta slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
http://terraventuras.com/index.php/tours-en/caribe-sur/adventure/400-canopy-tour-puerto-viejo.html
11.dan: PUERTO VIEJO – PANAMA: BOCAS DEL TORO
Doručak. Nakon doručka polazak za Panamu, do popularnog mesta Bocas del Toro i transfer do hotela Playa Tortuga Resort. Noćenje.
12.dan: BOCAS DEL TORO
Dorucak. Slobodne aktivnosti. Nocenje.
13.dan: BOCAS DEL TORO - PANAMA CITY
Doručak. U popodnevnim satima transfer do aerodroma na let do Panama City-a. Transfer do hotela Hilton Double Tree. Nocenje.
14.dan: PANAMA CITY
Nakon doručka organizovano razgledanje glavnog grada Paname, kao i obilazak panamskog kanala, https://www.tiqy.com/tour-activity-info/panama-city-tour-including-the-canal-locks-miraflores-xplore-pty. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.
15.-16.dan: PANAMA CITY – PARIZ ILI AMSTERDAM - BEOGRAD
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela i transfer do aerodroma u Panama City-u. Po dolasku u Pariz presedanje na medjunarodni let Pariz ili Amsterdam – Beograd. Dolazak u Beograd. Kraj usluga.

CENA ARANŽMANA: od 2720 €
(kalkulacija radjena na mínimum 12 plativih putnika)
*cena zavisi od odabrane sobe u hotelu Banana Azul u Puerto Viejo

plaćanje na rate (čekovima ili platnim karticama) - na upit

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • avionski prevoz na navedenim relacijama prema programu putovanja (medjunarodna povratna karta Beograd-San Jose-Beograd, kao i lokalna avio karta Bocas del Toro- Panama city)
 • avio karta obuhvata ručni prtljag (do 8kg) i cargo prtljag (do 23kg)
 • 1 noćenje sa doručkom u Hotelu 3* u Panama City-u – smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama
 • 3 noćenja sa doručkom u Hotelu 3* u Tamarindu – smeštaj u standardnim dvokrevetnim sobama
 • 3 noćenja sa doručkom u Hotelu 3* u La Fortuni, smeštaj u standardnim – dvokrevetnim sobama
 • 3 noćenja sa doručkom u Hotelu 4* u Puerto Viejo, smeštaj u dvokrevetnim sobama
 • 2 noćenja sa doručkom u Hotelu 4* u Bocas del Toro, smeštaj u dvokrevetnim sobama
 • 2 noćenja sa doručkom u Hotelu 4* u Panama City-u, smeštaj u dvokrevetnim sobama
 • organizovane ekskurzije: Cahuita Hiking, La Fortuna Waterfall, Baldi Hot Springs, Tortuga Island Snorkeling,
 • transferi – prema programu putovanja
 • usluge lokalnog vodiča na srpskom na svim izletima i razgledanjima
 • troškove organizacije i vodjenja putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • fakultativni izlet zip lining/canopy tour - 58usd
 • dinarski deo aranzmana - 7500din
 • bakšiš za lokalne vodiče na ekskurzijama,
 • medjunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem do 35.000€

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate
 • ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
 • cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni
 • kompletna uplata je do popune mesta tri nedelje pre polaska, kalkulacija je radjena na bazi 12 putnika, uz manji broj putnika, cena se koriguje.
 • Mogućnost individualnog aranžmana kao i porodičnog aranžmana, uz vodiča na srpskom jeziku.

OPISI HOTELA :

NAPOMENE:

 • U SKLADU SA ODREDBAMA ZAKONA O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA GARANCIJE PUTOVANJA NACIONALNE ASOCIJACIJE TURISTIČKIH AGENCIJA PU "YUTA", BEOGRAD, PO UGOVORU O GARANCIJI PUTOVANJA BROJ 0143/2019 OD 25.01.2019.GOD., POLISA OSIGURANJA BROJ 300059765 OD 25.01.2019. GODINE AKCIONARSKOG DRUŠTVA ZA OSIGURANJE „DDOR NOVI SAD" U VISINI 300.000 € ZA SLUČAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLUČAJ NAKNADE ŠTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMIČNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODREĐENE OPŠTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA
 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika.
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Kostarike.
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 10 dana pre polaska.
 • U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualnu materijalnu štetu (kradju, gubitak stvari...) ili bolest putnika,
 • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasos Republike Srbije, za putovanje na ovu destinaciju, pasos treba da vazi minimum 6meseci od dana povratka sa putovanja.
 • Postoji mogućnost promene itinerera na letovima, promene ruta putovanja ali uz obilazak svih navedenih mesta i lokaliteta navedenih u programu, sa čim se ne smanjuje atraktivnost putovanja.
 • Putnici moraju biti psihofizički spremni za put, kao i na eventualne promene i improvizacije na terenu.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja T.A.Calypso Tours International po članu 63. Zakona o turizmu
Licenca OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine

Logo (2)

logo