Email: info@calypsotours.info
Telefon: +381 11 361-9299; 361-5352
Mobilni: +381 63 1177-810
Radno vreme: od 09h-19h
Subota: od 10h-15h

Kostarika

 K O S T A R I K A

SAN JOSE – PUERTO VIEJO – NAC. PARK CAHUAITA – NAC. PARK ARENAL

Vulkani, vodopadi, plaže, topli izvori, letenje preko karipske džungle na seriji zip line kablova, gnjuranje u okeanu, hiking kroz džunglu, lenjivci I majmuni, i mnogo više!
Mala ali neverovatno raznolika, Costa Rica ima plaže i džungle, reke I vodopade, vulkane I planine, to sve u zemlji koja je skoro duplo manja od Srbije!
Pokušaćemo da vam pružimo neuporedivo iskustvo na ovom putovanju!
Puerto Viejo de Talamanca:
Sa svojim butik hotelima, barovima i restoranima, sjajnim noćnim životom, prekrasnim belim i crnim pescanim plažama, divljim životinjama, ima istinski raznoliku I zivu atmosferu. Zbog svoje raznovrsne populacije, nudi širok izbor restorana od malih lokalnih sa tipicnom karibskom hranom I svežim morskim plodovima do sushi, meksičkih, italijanskih, argentinskih I mnogih drugih restorana. Ovaj gradic je jedinstven u Costa Riki zbog mešavine raznih kultura i ljudi. Dom je za Kostarikance, Afro-karibske potomke, Evropljane, Severnoamerikance I Kostarikanske indijance. Zaista je magično mesto.
Arenal:
U KostaRiki postoji širok spektar atrakcija i aktivnosti u svim oblastima, međutim, Arenal stvarno nudi sve. Pored divnog pogleda na veličanstveni vulkan, Arenal ima i druge atrakcije, kao što su vodopadi, viseći mostovi i topli izvori. Veliko jezero nalazi se odmah iza vulkana, a i poznati nacionalni park sa spektakularnom florom i faunom.

Termin putovanja: 29.09.2018, 14 dana

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan : BEOGRAD – PARIZ / AMSTERDAM ILI MADRID – SAN JOSE – PUERTO VIEJO
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla" u Beogradu sa konekcijom u Parizu, Amsterdamu ili Madridu za let do San Jose-a . Transfer do aerodroma i polazak za San Jose, glavni grad Kostarike. Granici sa Nikaragvom na severu i Panamom na jugu, drzava sa oko 4.5 miliona stanovnika, a okruzena je sa istoka Karipskim morem a sa zapada Pacifickom okeanom na zapadu. Kostarika je pravi biser Centralne Amerike, ekoloska drzava i savrseno mesto za ljubitelje eko turizma i prelepih plaža.Dolazak u Kostariku i transfer za Puerto Viejo de Talamanca u privatnom turističkom putnickom kombiju . Put do Puerto Viejo traje 4.5-5 hrs. Smeštaj u jednom od odabranih hotela. Noćenje.
2.dan: PUERTO VIEJO
Doručak. Organizovani obilazak kombijem Puerto Viejo I okoline, upoznavanje sa raznim plažama, (na potezu od oko 10km), atrakcijama, restoranima, noćnim životom. Noćenje.
3. dan: PUERTO VIEJO
Dorucak. Slobodne aktivnosti. Noćenje
4.dan: PUERTO VIEJO – ZIP LINING (CANOPY TOUR)
Dorucak. Organizovana aktivnost - Zip lining/Canopy tour. Ako ste ikada želeli da letite ovo je prilika! Sa preko 2,500 metara ziplin kabla, letecete preko karipske džungle i videti svet odozgo. Ova tura obuhvata 22 platforme sa ukupno 2.760 metara ziplinirane avanture. Jedan od najspektakularnijih zipline kablova na ovoj turi je dugačak 285 metara I visok 80 metara. http://terraventuras.com/index.php/tours-en/caribe-sur/adventure/400-canopy-tour-puerto-viejo.html . Noćenje.
5.dan: PUERTO VIEJO
Doručak. Slobodne aktivnosti. Noćenje.
6.dan: PUERTO VIEJO
Doručak. Slobodne aktivnosti. Noćenje.
7.dan: PUERTO VIEJO – CAHUITA NAC.PARK (SNORKELING I HIKING)
Organizovana aktivnost – Snorkeling I hiking u Nacionalnom parku Cahuita (4hrs). Videcete najveći sistem koralnih grebena u Kostariki, uključujući 6 vrsta korala, širok spektar šarenih tropskih riba i moguci susret sa bezopasnom stingray ili reef shark. Tokom hiking-a mozete videti lenjivce, majmune, iguane, rakune, morphos leptire i još mnogo toga.
8.dan: PUERTO VIEJO
Doručak. Slobodne aktivnosti. Noćenje.
9.dan: PUERTO VIEJO – ARENAL, NAC. PARK (VULKAN, VODOPADI, TERMALNI IZVORI... )
Doručak. Transfer za La Fortuna/Arenal Volcano u privatnom putničkom kombiju. Put do Arenal a traje oko 6 sati. Smeštaj u hotelu Casa Luna sa doručkom. (dvokrevetne sobe opremljene sa dva bračna kreveta, A/C, telefonom, cable TV, mini barom, sefom, Wi-Fi I privatnim kupatiom. Hotel kakrakteriše rustična kolonijalna arhitektura I okružen je prelepim bujnim tropskim vrtovima a iz svake sobe se pruža neverovatan pogled na Arenal I Cerro Chato vulkane. Noćenje.
10.dan: PUERTO VIEJO – ARENAL, NAC. PARK (VULKAN, VODOPADI, TERMALNI IZVORI... )
Doručak. Organizovani obilazak La Fortuna Vodopada. La Fortuna vodopadI se nalaze u nacionalnom parku Arenal Volcano,u podnožju neaktivanog vulkana Chato, I pada sa visine od oko 70metara. Okruzen je bogatom vegetacijom I raznovrsnom florom I faunom. http://www.cataratalafortuna.com/ .
11.dan: PUERTO VIEJO – ARENAL, NAC. PARK (VULKAN, VODOPADI, TERMALNI IZVORI... )
Doručak. Slobodne aktivnosti. Opcionalno. (dodatnih $46): Sky Tram tour http://skyadventures.travel/skytram/
12.dan: PUERTO VIEJO – ARENAL, NAC. PARK (VULKAN, VODOPADI, TERMALNI IZVORI... )
Doručak. Baldi Hot Springs (termalni izvori) –Dnevna ulaznica za rizort sa 25 "hot springs pools" (bazeni sa toplim izvorima I padovima vode). Baldi Hot Springs je najveći rizort sa toplim izvorima na svetu, sa 25 termalnih bazena. Imacete osecaj da plivate u oazi lekovitih voda, dok imate neometan pogled na Arenal vulkan. Restoran I bar su vam takodje na raspolaganju u ovom resortu, I možete uzivati u bazenu dok pijete piće. https://www.baldihotsprings.cr/day-pass/.
13.dan: ARENAL – SAN JOSE
Doručak. Transfer za San Jose aerodrom privatnim turističkim putničkim kombijem. Let za Beograd sa konekcijama.
14.dan: BEOGRAD
Dolazak u Beograd. Kraj usluga.

CENA ARANŽMANA:
plaćanje na rate (čekovima ili platnim karticama) € - na upit
Uz odobreni popust za plaćanje gotovinom, cena aranžmana od: 1879€  (u zavisnosti od odabranog hotela)

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

 • medjunarodni i lokalni avionski prevoz na navedenim relacijama
 • smeštaj u dvokrevetnim standardnim sobama u hotelima 3* , 3+* ili 4* lokalne kategorizacije na bazi doručka,
 • Izbor hotela :
 • La Costa Del Papito (bungalov sa kupatilom, minibarom, wi-fi, terasom i hamokom) sa doruckom. Rustični elegantni individualno dizajnirani bungalovi se nalaze u bujnom tropskom vrtu Eden na ivici džungle. http://lacostadepapito.com/.
 • Hotel Villas del Caribe (dvokrevetne sobe opremljene sa bracnim krevetom, sofom, A/C, minibarom, cable TV, sefom, privatnim kupatilom, wi-fi, prostranim balkonom sa hamokom koji gleda na ocean) sa doruckom. Hotel ima restoran na obali, bazen sa jacuzziem i okruzen je predivnom tropskom bastom. http://www.villasdelcaribe.com/.
 • Banana Azul (dvokrevetne sobe opremljene sa bracnim krevetom, ventilatorom, sefom, wifi I privatnim kupatilom). Hotel se nalazi direktno na plaži I rangiran je kao Broj 1 Hotel u Puerto Viejo na Tripadvisor-u. Ponuda se odnosi na hotelske sobe "Sloth Caribbean" I "Caribbean Breeze". https://www.bananaazul.com/ .
 • obroci koji su navedeni u programu putovanja,
 • ulaznice,
 • svi transferi,
 • troškovi organizacije i vodjenja putovanja.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

 • avio takse u dinarskoj protivvrednosti u iznosu od 220€,
 • ulaznice za arheološke lokalitete, nacionalne parkove i muzeje
 • bakšiš za lokalne vodiče na ekskurzijama,
 • fakultativni izleti
 • medjunarodno zdravstveno osiguranje sa pokrićem do 35.000€,

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

 • plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu banke Intese na dan uplate
 • ugovoreni–započeti način plaćanja se ne može naknadno menjati
 • cena je garantovana samo za uplatu kompletnog iznosa, u suprotnom, garantovan je samo iznos akontacije, a ostatak je podložan promeni
 • kompletna uplata je do popune mesta tri nedelje pre polaska, cena je radjena na bazi 10 putnika, uz manji broj putnika, cena se koriguje
 • NAPOMENE:
 • Svaka promena programa putovanja od strane samog putnika u toku putovanja, a uz saglasnost predstavnika agencija ne predstavlja izmenu ugovorenog programa
 • Organizator putovanja zadržava pravo izmene programa putovanja (redosled pojedinih sadržaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aranžman je moguće realizovati i sa manjim brojem putnika uz neophodne korekcije cene i uslova putovanja uz saglasnost prijavljenih putnika.
 • Svi putnici po prihvatanju programa obavezni su da se upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja, uslovima putnog zdravstvenog osiguranja i opštim uslovima putovanja organizatora putovanja.
 • Smeštajni objekti u ovom programu su kategorisani od strane Turističke Asocijacije Kostarike.
 • Za sve fakultativne izlete potreban je minimalan broj učesnika da bi se isti realizovali.
 • U slučaju nedovoljnog broja putnika, krajnji rok za obaveštavanje o otkazu aranžmana je najkasnije 10 dana pre polaska.
 • U slučaju promene na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika, konzularnog predstavništva i osiguravajućih društava agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Obaveza je putnika da za putovanje obezbedi ispravan putni dokument i da se pridržava carinskih i drugih propisa. Organizator ne snosi odgovornost za neispravnost pasoša ili vize i nije odgovoran ukoliko pogranične ili imigracione službe ne odobre ulazak putnika u drugu zemlju. Putnik sam snosi troškove svog povratka u Srbiji. U slučaju gubitka putnog dokumenta, putnik sam snosi troškove svog boravka u mestu konzularnog predstavništva kao i troškove puta priključenja grupi ili povratku u Srbiju.
 • Organizator putovanja ne snosi odgovornost za eventualnu materijalnu štetu (kradju, gubitak stvari...) ili bolest putnika
 • Putnici koji nisu državljani Srbije, u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.
 • Postoji mogućnost promene itinerera na letovima, promene ruta putovanja ali uz obilazak svih navedenih mesta i lokaliteta navedenih u programu, sa čim se ne smanjuje atraktivnost putovanja.
 • Putnici moraju biti psihofizički spremni za put, kao i na eventualne promene i improvizacije na terenu

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja T.A.Calypso Tours International po članu 63. Zakona o turizmu
Licenca OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine

Logo (2)

logo